Atatürk ve Milli Mücadele dersini müzede işlediler

Atatürk ve Milli Mücadele dersini müzede işlediler

Denizli’de Mehmet Atmaca İlkokulu 4.sınıf öğrencileri Atatürk ve Milli Mücadele dersini Atatürk Etnografya Müzesi’nde işledi. Öğrenciler dersin ardından şehri gezdi.

Denizli’de Mehmet Atmaca İlkokulu 4.sınıf öğrencileri Atatürk ve Milli Mücadele dersini sabah servis araçlarıyla geldikleri Atatürk Etnografya Müzesi’nde işledi. Dersin ardından öğrenciler öğretmenlerinin gözetiminde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden yürüyerek 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda bulunan Türkiye’nin en büyük cam horozunun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nu da gezen öğrencilere tiyatro ve tiyatro sanatıyla ilgili öğretmenleri tarafından bilgi verildi. Yürüyerek gezilerine devam eden öğrenciler Denizli Lisesi Eğitim Tarihi Müzesi’ni de ziyaret etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Şubat 1931 yılında kaldığı odayı ve sınıfları gezen öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. Öğrencilere gezi boyunca öğretmenler tarafından kentin en önemli yeşil alan ve parkları içinde bulunan Atatürk Parkı, Candoğan Parkı ile ilgili de bilgiler verildi. Öğrenciler Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki Özel Gönlüm Heykeli önünde ve tarihi Gazi İlköğretim Okulu önünde de hatıra fotoğrafı çekildi. Öğle saatlerinde biten geziden sonra öğrenciler Denizli Lisesi’nden servis araçlarına binerek okullarına geri döndü. Geziye katılan 4. Sınıf öğrencileri yaşadıkları şehri okul ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte öğretmenlerinin gözetiminde gezme fırsatı da yakaladı.