ATATÜRK VE CUMHURİYET ŞAİRLERİ DENİZLİ’DE BULUŞTU

ATATÜRK VE CUMHURİYET ŞAİRLERİ DENİZLİ’DE BULUŞTU

Cumhuriyet’in 100.Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Antolojisi’nin galası Denizli’de yapıldı.

YAZ-AR-BİR üyeleri Fatma Özger ile Orhan Oyanık’ın koordine ettikleri antoloji’de 100 şair yer aldı. Cumhuriyetin 100. Yılında ortaya çıkan bu eşsiz eser YAZ-AR-BİR (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) ev sahipliğinde Denizli’de düzenlenen etkinlikle taçlandırılmış oldu.

Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Şair ve Sanatçıları Buluşması,  7 Temmuz 2023 Cuma ve 8 Temmuz 2023 Cumartesi tarihlerinde yurdun çeşitli illerinden gelen Ozan ve Şairler katılımıyla gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlen gecenin sunumunu Fatma Özger Bilgiç ve Orhan Oyanık yaptı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER

Program öncesinde Şair ve ozanlardan oluşan bir heyet Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. Cumhuriyet’in 100.Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Antolojisi ve buna bağlı olarak gerçekleştirilecek programla ilgili bilgiler veren YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat gerçekleştirdikleri ve planladıkları projelerle ilgili bilgiler verdi. Başkan Osman Zolan her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirterek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da katkı ve destek vermeye devam edeceklerini belirtti. 

YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat desteklerinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür plaketi takdim ederken; antoloji koordinatörleri şair Fatma Özger Bilgiç ve şair Orhan Oyanık “Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Antolojisi”nden takdim ettiler.

Aynı heyet daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı’yı ziyaret ederek etkinliğe verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek plaket ve “Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Antolojisi” takdim etti.

ŞAİRLER DENİZLİ’Yİ SEVDİLER

Cumhuriyet’in 100.Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Antolojisi’nin galası için Türkiye’nin değişik illerinden Denizli’ye gelen ozan ve şairler bir program dahilinde Denizli’yi gezdiler.

Bayramyeri, Kaleiçi, Tekstil merkezi Babadağlılar İşhanı, Delikliçınar, Horoz Heykeli, Özay Gönlüm Anıtı, Eflatun Sokak gezilerinin ardından Karahayıt, Pamukkale, Hierapolis ve Laodikya Antik Kentleri gezileri gerçekleştirildi. 

Geziden oldukça memnun kalan misafirler Denizli’yi sevdiklerini belirttiler.

PROGRAM İKİ GECE DEVAM ETTİ

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun daha önceden  planlanmış başka bir program nedeniyle şehir dışında olmasından dolayı katılım sağlayamadığı etkinliğe YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat  ve yönetimi ev sahipliği yaptı. 

Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı da katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat,  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Hemen konuşmaların ardından programa geçildi. İki gün devam eden programda şu şairler sahne aldı:

Selma Meriç,  Ahmet Çelik,  Neva Rüçhan, Eşref Azgın Türkeri,  Saadet Kılıçaslan, Cemal Şimşek, Nurten Sezgin, Aynur Gökalp, Cezayir Cengiz, Reyhan Pervanlar Karaalp, Özkan Güli, Feride Kaya, Mehmet Aslan, Fatma Dila Reyhan, Hasene Yılmaz, Melahat Kuzu, Muhammet Kahraman, Hüsamettin Tat, Ferhan Yeşil, Yusuf Gül, Emine Özcan, Hülya Çapar, Ahmet Demirhan, Fatma Uçarlar Özcan, Şükrü Öksüz, Mahmut Çiçekdağı,  Gülsen Aksoy, Zafer Direniş, Sezer Sevim Say, Gökmen Sakin, Ayten Bozkır, Sadık Dağdeviren, Sevgi Bulut, İsmail Gökçe, Ali Tuluk, Dilek Kerem, Sevim Ayhan ve Yılmaz Özgen.

Prgramda sazlarıyla, sesleriyle, sözleriyle yer alan ozanlar, sanatçılar ise şu isimlerden oluştu:

Ozan Nihat, Aşık Temel Turabi, Ozan Mehmet Dağal, Ozan Maralı (Şaziye Çeliker), Ozan Mehmet Akyol, Aşık Hasan Polat, Aşık Kadriye Kaymak, Yörük Kızı Sultan Torun, Ozan Meryem Şahin.

Aşık Temel Turabi ile Ozan Nihat’ın atışmaları programa ayrı bir renk kattı.

Program katılımcılara; plaket, şilt, katılım belgesi, teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.