ASLI TEKSTİL KADIN İSTİHDAMINDA ŞİRKETLER ARASINDA 2. OLDU

ASLI TEKSTİL KADIN İSTİHDAMINDA ŞİRKETLER ARASINDA 2. OLDU

TOBB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün açılış konuşmalarıyla başlayan törende, “Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” ve “Girişimci Kadın Gücü” olmak üzere iki ana kategoride ödüller verildi.

Aslı Tekstil “Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” kategorisinden katıldı. Bu kategoride, Türkiye genelinde başvuru yapan tüm şirketler 2020-2021 dönemi kadın istihdam artış oranlarına göre sıralanmış olup, “Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” kategorisinde Aslı Tekstil 2. olmaya hak kazandı.

Ankara TOBB Genel Merkezinde yapılan törene şirket adına Genel Müdür Selim Kasapoğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Derya Kılıç, Personel Müdürü Serpil Yılmaz ve Sürdürülebilirlik Müdürü Özge Akkaya katıldı. TOBB genel merkezinde yapılan törene katılan Aslıteks heyeti ödülü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün elinden aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Selim Kasapoğlu: “Şirket olarak sektörümüzün kadın istihdamı noktasında güçlenmesini hedefliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında istihdamı artırmak, kadın ve erkek çalışanları kurumda eşit ölçüde güçlendirilmesini, sorumluluk almasını ve katılımını önemsiyoruz. Bu noktada kurum için bünyesinde bu amaçlara hizmet eden bir eşitlik komisyonu kurulduk. Amacımız ASLITEKS-CEP (Cinsiyet Eşitliği Planı) ve CEP-B (Cinsiyet Eşitliği Politika Belgesi) hakkında farkındalık yaratarak sadece şirketimizde değil, ilimizde de ve bağlı tüm paydaşlarımızda toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini oluşturmaktır.” Dedi.

Ek-1: Aslı Tekstil  ve CEP / Cinsiyet Eşitliği Politikası hakkında bilgi verilmiştir.

Ek-2:  RESPECT hakkında bilgi verilmiştir.

Ek1: Aslı Tekstil  ve CEP / Cinsiyet Eşitliği Politikası Hakkında

1932 yılında Durmuş Kasapoğlu’nun evinde ürettiği çarşafları Anadolu’nun çeşitli bölgelerine satmasıyla başladı.

Her geçen gün kendini yenileyen, gelişen bir anlayışla hareket eden şirketimizin sahip olduğu köklü birikimle bugünkü Aslıteks’in temelleri 1995 yılında atıldı. 

Tekstilin başkenti Babadağ’da dokuma el tezgâhlarından aldığımız mirası, modern ve çevreci tekstil üretimi anlayışımızla birleştirildi. 1995 yılında her geçen gün kendini yenileyen, gelişen bir anlayışla hareket eden şirketimizin sahip olduğu köklü birikimle bugünkü Aslıteks’in temelleri atıldı. Tekstilin başkenti Babadağ’da dokuma el tezgâhlarından aldığımız mirası, modern, insan odaklı ve çevreci tekstil üretimi anlayışımızla birleştirdik. 

Aslıteks olarak aylık 1.000 ton boyama, 400.000 mt jet baskı, 400.000 kg kumaş satış kapasitemizle bugün uluslararası markaların örgü kumaş üretimi ve dijital baskı alanlarında ilk tercihi olmanın gururunu yaşıyoruz.

ASLITEKS - Cinsiyet Eşitliği Planı (CEP)

ASLITEKS Cinsiyet Eşitliği Planı; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni gözeterek kurum içi çalışma yaşamında cinsiyet bağlamında eşit fırsatlar sunabilmek amacıyla hazırlanmıştır. ASLITEKS Cinsiyet Eşitliği Planı’nın hizmet ettiği amaçlar arasında kurumda cinsiyet eşitliğinin sağlanması, eşitsizliğe karşı etkin bir örgüt kültürü ve atmosferi oluşturulması, güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının yaratılması, tacizi önleme mekanizmalarının oluşturulması, tedarik zincirinin ASLITEKS Cinsiyet Eşitliği planı ve politika belgesi hakkında bilgilendirilmesi, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesini engelleyici kalıp ve yargıların yıkılması için sosyal etki oluşturulması ve tüm paydaşların çözüme katılımının sağlanması bulunmaktadır.

ASLITEKS Cinsiyet Eşitliği Politika Belgesi

İş ortamında toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten ASLITEKS; iş yerinde cinsiyet eşitliğinin sürdürülebilirliğini koruma altına almak ve geliştirmek için Cinsiyet Eşitliği Politika Belgesi’ni yönetim kurulu kararıyla 2022 yılında yürürlüğe geçirmiştir. Bu kapsamda ASLITEKS cinsel taciz ve mobbing vb. hak ihlallerine karşı sıfır tolerans politikasını benimsemiştir. Politika belgesinin kurumun tüm bileşenleri tarafından bilinirliğini sağlayıcı çalışmalar yapmaktadır.

Ek-2:  RESPECT Hakkında

Sürdürülebilir gelecek felsefemizin temelinde saygı yer alır. R•E•S•P•E•C•T; ekoloji dostu ürünlerimiz, yenilenebilir enerji yönetimimiz ve eşitlikçi insan kaynakları yaklaşımımızla tüm ekosistem için koruyucu bir yol izler.

Doğaya duyduğumuz saygı döngüsel üretim süreçlerimizi sürekli yenilememizi sağlar.

Sürdürülebilir ve eşit yarınlara inanan herkesi değişim için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. RESPECT’in açılımı aşağıdaki gibidir.

RECYCLER

ECO FRIENDLY

SUSTAINABLE

PROTECTOR

EQUITABLE FOR

CHANGE

TOGETHER