AŞI HAFTASI BAŞLADI
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Aşı Haftası’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi Halil Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’nde aşılama ve aşıyla korunulabilir hastalıklar konusunda…
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Aşı Haftası’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi Halil Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’nde aşılama ve aşıyla korunulabilir hastalıklar konusunda bilinci artırmak amacıyla etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr. İbrahim Emreoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mine Solakoğlu katıldı.
Vali Yardımcısı Ali Cergibozan Halit Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’ne çocuklarını aşı yaptırmaya getiren aileler ile görüşerek hastalıklardan korunmak için aşı yaptırmanın önemine vurgu yaptı ve ailelerden çocuklarının aşılarını zamanında yaptırmalarını istedi.
Sağlık, Aşıyla Koruma Altında
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Dünya Aşı Haftasında aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığını ve toplumda aşı konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirterek; “ Dünya Aşı Haftası’nın bu yılki teması Sağlık, Aşıyla Koruma Altında olarak belirlendi. Bu doğrultuda Eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların tespit edilerek aşısı herhangi bir sebeple yapılamayan çocukların aşılarının tamamlanması, ülkemizde bulunan 5 yaş altı, okul çağı ve gebe olan göçmenlere yönelik aşısız ve eksik aşılı olanların aşılarının tamamlanması, aşı ile önlenebilir hastalıklar açısından risk altındaki gruplara yönelik aşı uygulanmalarına devam edilmesi, sağlık çalışanlarının gerek kendilerinin hastalıklardan korunması gerekse hizmet sundukları hastalara ve ailelerine hastalığı bulaştırma risklerinin ortadan kaldırılması amacıyla aşılama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettirilmesi hedeflenmektedir. İlimizde bebeklik dönemi aşı oranları yüksek olmakla birlikte, aşılama sadece bebeklere ve okul çağındaki çocuklara yönelik düşünülmemelidir. Yetişkinlerde özellikle risk gruplarında zatürre, difteri, tetanoz gibi pek çok aşı yapılmaktadır. Aşılar güvenilir ürünlerdir, etkileri yüksek, yan etkilerinin düşük olduğu kanıtlanmıştır. Ailelerin aşıları ihmal etmemelerini, özellikle çocukların aşı uygulamalarını reddetmemelerini, zamanında yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.
0 Yorum