Arıcılara büyük kolaylık sağlanıyor

Arıcılara büyük kolaylık sağlanıyor

2020 yılın son günü tarihli bir kararname ile Arıcılık sektöründe çalışanların en büyük sorunu olan kovan plakalarının alınması yönündeki kararname 31 Aralık 2020 tarihinde yayınlandı. Artık…

Yeni yılın ilk günlerinde, birlik üyesi olmadıkları için Arıcılık kovan plakası alamayan ve mağdur konuma düşen arıcılar, bundan böyle birlik üyesi olmadan, Tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak plakalarını alabilecekler. Arıcılar böylece büyük bir prodesürden kurtulmuş oldular.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “Uzun zamandır verdiğimiz mücadele sonucunda, 31 Aralık 2020 Tarihli Kararname ile Arıcılık Desteklemelerinde  "Birliğe Üyelik" şartı kaldırılmış ve Başvurular Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine alınmıştı. Bu kararın neticesinde "Aks Kayıtları" ve "Kovan Plakaları" da bundan böyle Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından verilecektir. Arıcılarımız hiçbir şekilde Birlik Üyesi Olmaları gerekmeden, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine giderek "Destekleme Başvurusu" "AKS Kaydı" "Kovan Plaka" işlemlerini sorunsuzca halledeceklerdir. Birlikler kanunen Üyeleri Olsun veya Üyeleri Olmasın  ellerindeki Plakaları Üyelerine verdikleri fiyattan Arıcılara vereceklerdir. Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Tarım Bakanımız Sn. Bekir PAKDEMİRLİ,  Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit ÖZKAN'a ve Ak Parti MKYK Üyesi Arıcı Vekilimiz Onursal Genel Başkanımız Metin YAVUZ'a Teşekkür ve Şükranlarımızı Sunuyoruz!  Üreten Yüreklere Hayırlı ve Uğurlu Olsun.” Dedi.