Ankara’daki Denizlili Akademisyenler Bir Araya Geldi

Ankara’daki Denizlili Akademisyenler Bir Araya Geldi

Ankara’daki Denizlililerin buluşma noktası Denizlim Derneği geleneksel hale getirdiği Dost Meclisi buluşmalarını sürdürüyor.

Ankara’daki Hakimevi’nde gerçekleşen etkinliğe, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Önceki dönem Denizli Milletvekilleri Hasan Erçelebi, Bilal Uçar, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Apaydın ile Ankara’da farklı üniversitelerde görev yapan Denizlili dekanlar ve akademisyenler katıldı.

DENİZLİLİ AKADEMİSYENLERİMİZ İLE BULUŞTUK

Etkinlikte konuşan Denizlim Derneği Başkanı Mustafa Keysan, “Denizlim Derneği olarak ‘Dost Meclisi Buluşması’ etkinliğimizi Ankara’daki Denizlili hemşehrilerimiz ile birlikte belirli periyotlar halinde yapıyoruz. İlkini üst düzey bürokratlarımız ile gerçekleştirdiğimiz buluşmanın ikincisini Ankara’da görev yapan Denizlili akademisyenlerimiz ile birlikte yapıyoruz. Denizlim Derneği olarak siyaset üstü bir anlayışla milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, her görüşe saygılı, hepimizin ortak değeri olan Denizli’yi temel alan bir yapı inşa etmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

DENİZLİMİZ BAŞARILI İSİMLER YETİŞTİRDİ

Dost Meclisi Buluşmalarını belli aralıklarla farklı alanlarda görev yapan Denizlilileri bir araya getirerek yapmayı sürdüreceklerini belirten Başkan Keysan, “Denizlim ailesi olarak Ankara’da hemşehrilerimiz ile gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Denizli’miz akademik ve bilimsel alanlarda çok başarılı isimler yetiştirdi. Bize düşen birlik ve beraberlik heyecanıyla aynı paydada buluşmak, tecrübe paylaşımı sağlamak ve Denizlili olmanın farkını ortaya koymaktır. Böylesi ender bir topluluğu bugün burada bir araya getirmenin onurunu yaşıyoruz. Bilimin ve ilmin ışığında kendini yetiştirmiş siz değerli hocalarımızın, Denizli’mizden Ankara’ya uzanan gençlerimizin hikâyelerinde pay sahibi olacağınızı, yollarını aydınlatacağınızı, fikirleri ile yeni ufuklar çizeceğinize olan inancımız tamdır” dedi.

ŞİİR TADINDA BİR ETKİNLİK OLDU

Denizlililerin akademi dünyasında gösterdiği başarıların vurgulandığı etkinlikte Denizlili akademisyenler yaptıkları çalışmalar hakkında hemşerilerini bilgilendirirken birbirlerini de tanıma fırsatı buldu. Merkezinde ilmin olduğu derin bir muhabbet ortamına ev sahipliği yapan etkinlikte güncel meselelere ilişkin de verimli fikir teatilerinde bulunuldu. Denizli’ye ilişkin konularda da görüş bildiren akademisyenler şehrimizin geleceği için pek çok öneriyi masaya yatırdı. Denizli’mizin yöresel lezzetlerinin de masada olduğu sohbet Özay Gönlüm ve Yunus Emre’ye ait dizelerin okunması ile şiir tadında sona erdi.