ANKARA’DAKİ DENİZLİLER AŞURE’DE BULUŞTU

ANKARA’DAKİ DENİZLİLER AŞURE’DE BULUŞTU

Ankara’daki Denizlililerin buluşma noktası Denizlim Derneği yeni dönemini gelenekselleşen aşure etkinliği ile açtı. Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik dernek merkezinde gerçekleşti. 

Etkinliğe; Denizli Milletvekili Şahin Tin, Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 20. ve 22. dönem Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, Ankara Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Yargıtay Üyesi Alp Arslan, TBMM Başmüşaviri Saim İlçioğlu ile birçok Denizlili bürokrat, çalışan ve Ankara’da eğitim gören gençler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Denizlim Derneği Başkanı Mustafa Keysan, birlik beraberliğin, paylaşmanın ve bereketin sembolü olan aşurenin tıpkı bizler gibi farklılıkları bir araya getirdiğini ifade ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Önceleri Muharrem Ayının Ekim ayına denk geldiğini söyleyen Keysan, bu sebeple aşure etkinliklerinin artık sembolleşerek her sene yeni dönem açılışı etkinliklerine vesile olduğunu hatırlattı. 

Üniversite dönemlerinin yeni açılması nedeniyle Dernek başkanı Keysan, derneğe yeni katılan isimlere ve özellikle gençlere hoş geldiniz dileklerini sundu. Dernek çalışmalarında en önemli yeri gençlerin kapladığını hatırlatan Mustafa Keysan, dernek merkezinin özellikle sınav dönemlerinde kütüphanesi, çayı ve çorbasıyla gençler için ideal bir çalışma ortamı sunduğunu ifade etti. Derneğin kurulduğu günden bu yana gençlerin yanında olduğunu dile getiren Keysan, önceki dönem genç ekibimiz içerisinde yer alan ve bugün birçok başarısıyla gurur duyduğumuz isimlerin yetişmesinde küçük de olsa katkı sunabilmenin gururunu paylaştıklarını söyledi. 

Ankara’da yaşayan hemşehrilerimiz, bürokratlarımızı bir araya getirmek ve Denizli ile Ankara arasında bir köprü kurmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Keysan, geleneksel hale gelen Özay Gönlüm’ü Anma Denizli Kültür Sanat Geceleri, Meslek Buluşmaları, Meserret Sohbetleri ve sosyal faaliyetler ile bu köprüyü daha da güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise aşure etkinliği vasıtasıyla Ankara’daki hemşehrileri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek birlik ve beraberliğimizin katlanarak sürmesi gerektiğini vurguladı. Tin, Denizlim Derneği’nin yaptığı çalışmaları her zaman koşulsuz destek verdiğini hatırlatarak Ankara’daki Denizlililerin gün geçtikçe daha da büyüyen bir aile olduğunu gördüklerini söyledi. Özellikle gençlere yönelik çalışmaların artarak sürmesi gerektiğini ifade eden Şahin Tin, Denizli’nin başarılarıyla ön plana çıktığını bu başarıların birlik ve beraberlikle daha da artacağını ifade etti.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ise bu güzel etkinlikte Denizlililer ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Denizli insanının çalışkanlığı ile herkese örnek olduğunun altını çizen Canbey, bu çalışkanlığın dernek faaliyetlerine de yansıdığını belirterek Denizlim Derneği’nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini dile getirdi.

Denizlililerin aşurelerini ve sohbetlerini paylaşarak özlem giderdikleri etkinlik bir sonraki programda yeniden buluşmak temennisiyle son buldu.