Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Öğrenci Paneli Yapıldı

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Öğrenci Paneli Yapıldı

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları  “Cengiz Aytmatov” paneli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen programla gerçekleştirildi

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları  “Cengiz Aytmatov” paneli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 8 lise ve 1 ortaokul kademesinde olmak üzere toplam 9 okulda yapılacak olan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları panelinin ilk programına Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici,  Anadolu Mektebi Yazar Okuma Panelisti öğrenciler, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları başlangıç programına hoş geldiniz. Geçen yıl Mustafa Kutlu ile başlamış olduğumuz bu heyecanımız, bu yıl Türk dünyasında iz bırakmış fikir adamı, siyasetçi, edebiyatçı Cengiz Aytmatov ile devam edecek. Hayatımızda belli bir fikir dünyasına ve belli bir bakış açısına sahip olmamız ve hayatı doğru yorumlama için; dünya klasikleri ve Türk klasiklerini okumalıyız. Olduğunuz yaşlarda sadece bir kere olabiliyorsunuz. Bu yaş grubunun okumalarını yapmadığımızda ve beceri setine sahip olmadığımızda, 10 yaşı 15’e,15 yaşı 20’ye, 20 yaşı da 30’a ıskalamamız lazım. Hayatımızı ıskalamayalım diye milli ve manevi değerlerle bezenmiş bireyler olma adına buralardayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bütün ümidim gençliktedir” sözünde olduğu gibi bizim geleceğimiz için sizden başka güvenecek kimsemiz yok. Denizli’mizdeki 188 bin öğrenci için biz yönetici ve öğretmenleriniz olarak hepimiz aynı duygu ve düşünce içerisindeyiz. İnsanın öğrenmesi sadece kitabi değildir. Görerek, yaşayarak ve iletişim içerisinde öğrenme kalıpları var. Okuma bunların içerisinde en önemli yeri teşkil ediyor. Nitelikli okumanın da kalıcı ve sürdürülebilir olması gerekiyor. Yaptığımız faaliyetlerin temelinde kendimizdeki farklı yetenek alanlarını geliştirme var. Panele katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hüseyin Acar danışmanlığında düzenlenen panel 1’i moderatör ve 4 panelist toplam 5 öğrenci tarafından sunuldu. Öğrenciler; Cengiz Aytmatov’un hayatı ve eserlerini ele aldı. 

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Anadolu Mektebi Yazar Okumalarına Dâhil Olan Okullarımız ve Okunan Yazarlar

1.Merkezefendi Erbakır Fen Lisesi-Cengiz Aytmatov

2.Merkezefendi Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi- Cengiz Aytmatov

3.Merkezefendi Servergazi Anadolu Lisesi- Cengiz Aytmatov

4.Merkezefendi İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi- Cengiz Aytmatov

5.Merkezefendi Hatipzade Veli Başer Anadolu İmam Hatip Lisesi- Mustafa Kutlu

6.Merkezefendi Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi-Mustafa Kutlu

7.Merkezefendi Bereketli İmam Hatip Ortaokulu-Listeden 10 Eser

8.Pamukkale Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi- Cengiz Aytmatov

9.Pamukkale Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Cengiz Aytmatov