Ali Yavuzçehre'yi Kaybettik

Ali Yavuzçehre'yi Kaybettik

Ali Yavuzçehre bir süredir mücadele verdiği amansız hastalık kansere yenik düştü

Ali YAVUZÇEHRE KİMDİR?

1947 yılında Denizli’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Denizli’de tamamlayan Ali Yavuzçehre, 1973 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1982 – 1991 yıllarında şimdiki adı Abalıoğlu Boru Profil Fabrikası olan DEPAŞ Denizli Boru Profil Fabrikası’nda Genel Müdürlük, 1991 – 1994 yıllarında Aday Metal A.Ş. ortaklığı ile ithalat işi yaptı.

1994’den beri Ekpen Tekstil A.Ş.’nin en büyük ortağı ve Murahhas Aza’sıdır. Ayrıca Dentaş Kağıt Yönetim Kurulu Üyesi de olan Ali Yavuzçehre 1989 – 1992 yıllarında Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve 1992 – 1995 yıllarında Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Ali Yavuzçehre 1989 Yerel Seçimleri’nde ANAP’ın Denizli Belediye Başkan Adayı gösterilmişti. Denizli Barosu Avukatlarından olan Ali Yavuzçehre, altı yıldan beri Organize Sanayi Bölgesi’nde Başkan Vekilliği görevini yürütmekteydi ve bir dönem Denizli Belediyesi Meclis üyeliği yapmıştı. Birlik Enerji A.Ş.’de Ortaklık ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve Özkardeş Motor Tic. A.Ş. Ortağı ve Murakıp üyelikleri görev aldığı işlerden bazılarıdır.

Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş.’de Ortaklık ve Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmekteyken hayata veda eden Ali Yavuzçehre iki çocuk babasıydı.

 Ali Yavuzçehre bir süredir mücadele verdiği amansız hastalık kansere yenik düştü. Ali Yavuzçehre kentin saygın ve güler yüzlü bir siması olarak tanınıyordu. DENTAŞ Kağıt firması yönetim kurulu üyesi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Ekpen Tekstil kurucusu olan Ali Yavuzçehre’nin cenazesi, 10 Nisan Çarşamba Günü öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek.