Ali Kurt : BU PROJELER PAMUKKALE’YE ‘DERMAN’ OLACAK

Ali Kurt : BU PROJELER PAMUKKALE’YE ‘DERMAN’ OLACAK

CHP’li Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kurt, düzenlediği basın toplantısı ile vizyon projelerini kamuoyu ile paylaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kurt, Şiir Otel’de düzenlediği toplantı ile basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini kamuoyuyla paylaştı.


Yaklaşık 347 bin nüfusa sahip olan Pamukkale’nin sorunlarını sıralayan Kurt, 21. yüzyılda yol sorununun olduğunu söyleyen Kurt, yolların bozukluğu nedeni ile araçların hasar gördüğünü anlattı.


Kurt, “21. yüzyılda, 10 yıllık belediye hizmeti alan bir Pamukkale’nin çöp toplama ve çöp poşeti dağıtamama sorunu var. Bunlar kentleşmenin bir gereğidir. Pamukkale; turizmin gözbebeği, dünyanın hayran kaldığı turizm noktası. Ancak; turizmle ilgili büyük sorunumuz var. Nüfusunun yüzde 14’ü kırsal olan Pamukkale’nin tarım ve hayvancılık sorunu var. Kentin dokusu yok. Bir misafirimiz geldiğinde Pamukkale, Hierapolis ve Laodikya’yı göstereceğiz ve başka bir yer de yok. İlçe nüfusunun yüzde 36’sı işçi. Bu insanların sorunlarına eğilen yok. Emekçi kesimin işe giderken çocuklarını bir yere bırakabilecekleri güvenli yerler yok. Pamukkale’nin sorunlarından bir tanesi de uyuşturucu. Bir eğitimci olarak bu sorunla mücadele edeceğim. Pamukkale’nin mülteci sorunu var. Bu sorunların mutlaka çözülmesi gerekiyor. Pamukkale’de ikamet eden vatandaşın rantı yok. Vatandaş satın aldığı dairenin “Bu ekonomik şartlarda evin değerini arttıramıyorum” diyor. Merkezefendi’deki dairenin fiyatı 2-3 kat artıyor” dedi.


“İNSANA DOKUNACAK PROJELERİMİZ HAZIR”


3 ay süren bir çalışma ile Pamukkale ilçesinin seçmenin analizini yaptıklarını söyleyen Kurt, bu analizler sonucu mahallelerdeki ihtiyaçları tespit ettiklerini ve hangi projelerle nerelere dokunacaklarını bildiklerini anlattı. CHP’nin yerel yönetim anlayışını Pamukkale’ye yansıtmak istediğini belirten Kurt, derman ve sosyal belediyecilik ile her kesim için projelerinin olduğunu vurguladı.


Kurt, “Bu seçmen analizine göre sorunları çözecek projeler geliştirdik. Biz CHP’nin yerel yönetim anlayışını Pamukkale’ye yansıtmak istiyoruz. Dolayısı ile derman belediyeciliği de ön plana alarak ilçemize yansıtmak için yola çıktık. Seçmen, sosyal dokunmaya eğilim gösteriyor” ifadelerine yer verdi. 


İŞTE KURT’UN PROJELERİ VE SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE:


YUVAM PAMUKKALE


“İlk projemiz; işçi kadınlarımız için olacak. Çocuğunu sabah 8’de bırakıp, akşam 17’de alabileceği Yuvam Pamukkale projesini gerçekleştireceğiz. Bir eğitimci olarak, bu benim en önemli projem.  Bunu sağlamak zorundayız. Gelecek nesilleri aydınlık yarınlara taşıyabilmenin yolu kreşten geçiyor. Kişi kendisini kreş yaşında açığa çıkarır. 


YOL SORUNU


Kayıhan’da bir annemizle görüştüm. 3 senedir çamaşırlarını tozdan dışarıya seremediğini söylüyor. Bu çok acı! Bu kent dün kurulmadı. Biz 70’li yıllarda Almanya’ya ayakkabı boyası yok mu sizlerde diye sorardık. Yaşadıkları kentlerde ayakkabı boyasına ihtiyaç duymadıklarını söylerlerdi. Pamukkale halkı hala ayakkabısını boyamak için boya alıyor. 


YURDUM PAMUKKALE


Pamukkale bir eğitim kenti ve kampüsümüz var. Kampüs civarında artık vatandaşlar oturamıyor. Evler aparta dönüştü. Nedeni ise kampüste bulunan öğrencilerimizin yurt sorunu yaşamasıdır. Pamukkale Belediyesi olarak 10 yıldır yurt yapamayan bir belediye ile karşı karşıyayız. Yurdum Pamukkale, kampüs öğrencisinin barınma sorununu ortadan kaldıracak. 


KÜTÜPHANEM PAMUKKALE

Şehrin göbeğine dev kütüphaneler yapmak yerine bir lise öğrencisinin, bir ortaokul öğrencisinin, annenin ya da babanın akşam yemeğinden sonra yürüyüş mesafesinde olabileceği 61 mahallenin her birine kütüphane yapacağız. Öğrencilerimiz, gecenin geç saatlerine kadar araştırmalarını yapabilecek, çalışabilecek ve sıcak çorbasını orada içebilecek. Mini kütüphanelerimiz ile bu projelerimize destek vereceğiz.


HALK GIDA MERKEZLERİ


Derman Belediyecilik anlayışının vazgeçilmezi olan Halk süt ve halk ekmeği projelerimiz var. Bunu daha da genişleterek Halk Gıda’ya dönüştüreceğiz. Halk Gıda Merkezleri kuracağız ve buradan vatandaşımıza daha ucuz ekmek, daha ucuz süt, daha ucuz et, daha ucuz gıda imkânı sunabileceğiz.

 

TEMATİK VE ANTİK KENT PROJESİ


Bu çok kapsamlı ve zor ve turizm adına devrim yaratabilecek bir proje. Türkiye’nin diğer ucundaki vatandaşı otobüse bindirip, tematik ve antik kentimizde tüm turizm bölgelerini gezdirme projesidir. Bizleri ayakta tutacak en önemli projelerden birisi tematik ve antik kent projesidir. 


YAYALAŞTIRMA PROJESİ


Kent yaşamında yerine getirilmesi gerektiğini düşündüğümüz projemiz yayalaştırma projesi. Kenti kent yapan ve sosyal dokusunu işleten budur. Yayalaştırma projesinin içeriği ile beraber Pamukkale’nin her yerinde, her sokağında, her caddesinde projeyi yaşatmaya çalışacağız. Yürüyen ve erişen bir Pamukkale için yürüyüş ve bisiklet yollarının yapılması gereklidir. 


DURAĞIM PAMUKKALE


Yüzde 36’sı işçi olan Pamukkale’de önemli projelerimizden biri de Durağım Pamukkale projesi. Emekçi, insanlarımızın kışın soğuğunda duraklarda titreyerek bekliyorlar. Onlar için bekle durakları inşa edeceğiz. Kapalı duraklar, servis bekleme noktaları yapacağız.


PAMUKKALE BELEDİYESİ EK HİZMET BİNALARI


Pamukkale Belediyesi kendi binasını dahi inşa edemedi. Belirlenen yerlerde ek hizmet binalarını yapacağız. Önceliklerimizden bir tanesi de bu olacak. 


UYUŞTURUCU İLE SAVAŞ 


Pamukkale sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın her biri ile uyuşturucu ile mücadele başlatacağım. Eğitimci bakış açım ile o ailelerin sorunlarına göğüs gereceğim. Bu nedenle bir rehabilitasyon merkezi kurup aileleri bu yaşamın içerisinden kurtaracağım.


DENEYSEL PARK PROJESİ


Fizik, kimya, biyoloji, matematik olmak üzere temel bilimler alanında deneyim yoluyla öğrenme amaçlayan açık ve kapalı alanlardan oluşturulan laboratuvarlardır. Bu projemiz bilim adına önemli bir adım olacak.


BOTANİK BAHÇESİ PROJESİ


Denizli’mizde üretilen bitkilerin sergilendiği bir botanik bahçesi yapacağız. 


DEPREM MİKRO BELGELENDİRME PROJESİ


Denizli deprem bölgesinde yer alıyor. Yerel imarlar dediğimiz proje ile geliyoruz. 


ALO ENGEL YOK PROJESİ


Engelli kardeşlerimizin kullandıkları tüm araç ve gereçlerin bakım ve tamirleri bir telefonla yapılabileceği bir proje gerçekleştireceğiz. Akıl anlamında güçlü maliyet anlamında küçük bir proje olacak.


SOKAK HAYVANLARINI BESLEME VE SAHİPLENDİRME PROJESİ


Pamukkale, bu konuda sınıfta kalmıştır. Her alanı sokak hayvanları ile dolu ve bu durum tehlikeli. Bu nedenle hayvanların beslenmesi ve sahiplendirilmesi adına geliştirdiğimiz projemizi hayata geçireceğiz”.