Akşener Açıkladı : Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Milletvekili Yasin Öztürk Oldu

Akşener Açıkladı : Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Milletvekili Yasin Öztürk Oldu

Denizli milletvekili Yasin Öztürk, partisinden belediye başkan adayı olarak açıklanan 6. milletvekili oldu

(İHA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak milletvekili Yasin Öztürk’ü açıkladı. Denizli milletvekili Yasin Öztürk, partisinden belediye başkan adayı olarak açıklanan 6. milletvekili oldu.  

  İYİ Parti Denizli teşkilatı 31 Mart mahalli ve idari seçimlerinde Denizli adaylarının tanıtımı için Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından zeybek oyun gösterisi yapıldı. Açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak partisinden Denizli milletvekili olan Yasin Öztürk’ü açıkladı. Çok ayrıntıya girmeyeceğini ve nasıl bir belediye başkanlığı yapacağını Yasin Öztürk’ün anlatmasını istediğini ifade eden Genel Başkan Akşener, 2028 seçimlerinde iktidar olabilmek için yerel seçimlerde belediye kazanmaları gerektiğini vurguladı.

  “Meselemiz Erdoğan değil, sistemin değişmesi”
  Konuşmasında 2028 genel seçimlerini kazanma vurgusunda bulunan Genel Başkan Akşener, Bir partilinin “Parlementer sisteme tekrar dönecek miyiz?” sorusuna, “Bizim bu yolculuğumuzun gerekçesi o. ben neden 2018’de el sıkışayım. Neden kendi başımıza gitmeyelim. 2019’de niçin bir başka partiye “Gel beraber bir berber dükkanı kuralım” diyeyim de çırak çıkalım. İstanbul ve Ankara’nın alınması, 2023 seçimlerinde bu ucube sistemin değiştirilmesine yönelik önemli bir umuttu. Dolayısıyla bir şimdi İYİ parti olarak önce yerel seçimlerde sonra 2028 seçimlerinde bu sistemi değiştireceğimizi kaydıyla yolumuza devam ediyoruz. Allah’ın izniyle seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Onsan sonra hiç beklemeden çok hızlı bir şekilde Parlementer demokrasiye geçiş sağlanacak. Burada kimse bizim düşmanımız değil. Bu sistemin başına arkadaşlarımdan birini de koysak bir sene sonra kafayı yer. Meselemiz Erdoğan’ın gitmesi yerine bir başkasının gelmesi değil. Bu sistemin değişmesidir” cevabını verdi.

  İYİ Parti 6. milletvekilini belediye başkan adayı ilan etti
  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına İstanbul Milletvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş gösterildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına ise Balıkesir Milletvekili Turhan Özmez aday olarak gösterilen milletvekili oldu. İYİ Partinin Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise Genel Başkan Meral Akşener tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına gösterildi. İYİ Parti 31 Mart idari ve mahalli seçimlerinde en fazla milletvekilini Belediye başkan adayı gösteren parti oldu.

  Denizlili hemşehrililerinin kendisini çok iyi tanıdığını ifade eden İYİ Parti Milletvekili ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, “Bizde Denizli’mizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Yaparsa Yasin yapar dedirtecek kadar çalışkanız, kararlıyız ve inançlıyız. Bu inanmışlığın verdiği sorumlulukla milletimizden yetki istiyoruz. Denizli’miz 20 senedir ihmal edildi, var olan sorunlar yok sayılıp göz ardı edildi. Ülkemizin önemli ihracat şehirlerinden biri olan Denizli, bu konuda hak ettiği desteği görmemiştir” şeklinde konuştu.

  İYİ Parti’nin Denizli ilçelerinde adayları ise Acıpayam Belediye Başkan Adaylığına Mahir Altuğ, Babadağ Belediye Başkan Adaylığına Ali Atlı, Baklan Belediye Başkan Adaylığına Celal Tuyji, Bekilli Belediye Başkan Adaylığına Kemal Karaman, Beyağaç Belediye Başkan Adaylığına Sevhan Demirel, Bozkurt Belediye Başkan Adaylığına Zafer Kocaman, Buldan Belediye Başkan Adaylığına Mustafa Gülbay, Çameli Belediye Başkan Adaylığına Sezai Turhan, Çardak Belediye Başkan Adaylığına Mehmet Çakmak, Çivril Belediye Başkan Adaylığına İsmail Çorbacıoğlu, Güney Belediye Başkan Adaylığına Alaattin Gümüş, Honaz Belediye Başkan Adaylığına Osman Çaybaşı, Merkezefendi Belediye Başkan Adaylığına Fatih Coşkun, Pamukkale Belediye Başkan Adaylığına Türkay Berberoğlu, Sarayköy Belediye Başkan Adaylığına Ahmet Çelikak, Serinhisar Belediye Başkan Adaylığına Şükrü Averi, Tavas Belediye Başkan Adaylığına Emin Barıner olarak ilan edildi. İYİ Parti Kale ve Çal ilçelerinden Belediye Başkanlığı için aday açıklanmadı.