AKP, DİN VE LAİKLİK ÜZERİNDEN SUNİ BİR TARTIŞMA BAŞLATMAK İSTİYOR

AKP, DİN VE LAİKLİK ÜZERİNDEN SUNİ BİR TARTIŞMA BAŞLATMAK İSTİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Spor Kurulu’nun Güneydoğu Bölge Toplantısı kapsamında bulunduğu Gaziantep’te gündeme dair bir basın açıklaması…

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN, GAZİANTEP’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ:

“AKP, DİN VE LAİKLİK ÜZERİNDEN SUNİ BİR TARTIŞMA BAŞLATMAK İSTİYOR”

Gaziantep’te yaptığı açıklamada ekonomideki kötü gidişata dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, müftülere nikah yetkisi veren düzenlemeyi hatırlatarak, “Dış ticaret açığı gün geçtikçe büyüyor. İşsizlik yüzde 10’larda kronikleşti. AKP, gündemi değiştirmek için ihtiyaç olmadığı halde müftülere nikah kıyma yetkisini gündeme getirdi. Önümüzdeki günlerde benzer hamleleri göreceğiz. AKP ekonomik krizi gizlemek için ülkede din ve laiklik üzerinden suni bir tartışma başlatmak istiyor” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Spor Kurulu’nun Güneydoğu Bölge Toplantısı kapsamında bulunduğu Gaziantep’te gündeme dair bir basın açıklaması yaptı. CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamada Cankurtaran’ın gündeminde ağırlıklı olarak ekonomideki gelişmeler vardı.

TUİK’in açıkladığı son veriye göre işsizlik oranının yüzde 10.7 olduğunu söyleyen Cankurtaran, “Alındığı söylenen onca önleme ve refarandum öncesinde ilan edilen sözde istihdam seferberliğine rağmen işsizliğin ateşi düşmüyor. Çünkü ülkede yatırımlar durmuş vaziyette. Kimse AKP’nin yaratmış olduğu istikrarsızlıktan dolayı yatırım yapmak istemiyor. Dünya ile kavgalı olan AKP, dış yatırımları adeta sıfırladı. İşsizlik yüzde 10’larda kronikleşti. Dış ticaret ve hazine açığı büyüyor. Ekonomide tel tel dökülürken AKP her zamanki gibi bildiği tek bir şeyi yapıyor. O da algı operasyonu. AKP, gündemi değiştirmek için ihtiyaç olmadığı halde müftülere nikah kıyma yetkisini gündeme getirdi ve dün gece de Meclis’ten geçirtti. Önümüzdeki günlerde benzer hamleleri göreceğiz. AKP ekonomik krizi gizlemek için ülkede din ve laiklik üzerinden suni bir tartışma başlatmak istiyor ve bu yolla oy kaybını engellemeyi planlıyor.  En başta muhafazakarlar bu oyuna gelmemeli. AKP’nin oyunlarına dur

“PROJELER EMSALLERİNDEN PAHALIYA YAPTIRILARAK, ARADAKİ FARK BİRİLERİNİN CEBİNE Mİ GİDİYOR?”

Avrasya Tüneli, Marmaray ve Osmangazi Köprüsü gibi köprülere verilen hazine garantisi ve şehir hastanelerine ödenecek kiraların bütçe açığının yüzde 10'unu oluşturduğunu hatırlatan Cankurtaran, “Biz ülkemize çakılan her çiviyi kim çakarsa çaksın saygı duyarız ve destekleriz. Ancak önce fakir halkımızın çıkarları korunması kaydıyla destekleriz. Nasıl oluyor da bu projeler dünyadaki emsallerinden daha pahalıya yapılmaktadır. Örneğin Avrasya Tüneli’nden daha uzun ve daha derinde olan yani teknik olarak yapımı daha zor ve maliyetli olması gereken Norveç’teki Eiksund Tüneli  92 milyon dolara mal edilirken, Avrasya Tüneli nasıl olmuştur da 1 milyar 300 milyon dolara mal edilmiştir. Denebilir ki Eiksund Tüneli, Avrasya tünelinden sekiz yıl önce bitti bu nedenle arada inşaat malzemeleri ve, işçilik pahalandığından maliyet arttı..İyi de  o durumda olsa olsa Avrasya Tüneli’de en fazla 300 – 400 milyon dolara mal olmalıydı. Aradaki 1 milyar dolarlık nasıl oluştu. Projeler emsallerinden pahalıya yaptırılarak aradaki fark birilerinin cebine mi gidiyor sorusu zihinleri sorgulamaktadır. Çünkü bu bedeller vatandaşımızın cebinden çıkmaktadır” demedikçe sofralarından bir ekmek daha eksilecektir” diye konuştu.

“BEDELİNİ FAZLASIYLA ÖDEDİĞİMİZ PROJELERİ HİZMET DİYE YUTTURAMAZLAR!”

“Temmuz 2016 tarihinde hizmete giren ve işletmeci firmaya günlük 40 bin araç garantisi verilen Osmangazi  Köprüsü'nde hedef tutmadığından geçmeyen günlük 26 bin araç için işletmeci firmaya  bir yılda 1 milyar 200 milyon lira ödenecek. AKP, bütün yükünü halka ödettiği projeleri yine halka ben hizmet yaptım diye sunamaz. Parasını fazlasıyla ödediğin bir hizmet hizmet değildir.Hizmet Norveç’teki gibi vatandaşına ücretsiz ya da sembolik bir ücretle kullandırılınca hizmettir.”

 “AKP, MTV ARTIŞLARINDA ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETTİ!”

AKP’nin halkın çok tepkisini çeken Motorlu Taşıtlar Vergisi artışında “Ölümü göster sıtmaya razı et” taktiğini uyguladığını söyleyen Cankurtaran, “Önce yüzde 40 rakamını ortaya atarak toplumda tepki oluşturup ardından Erdoğan’ın sözde devreye girmesiyle yüzde 25 gibi yine gayet yüksek olan bir rakama razı ettiler. Toplumu adeta daha düşük olan zamlara sevinir hale getirmişlerdir” dedi.

 

“HALKIN DEĞERLERİNDEN BAHSEDEN AKP, HALKIN ZEKASIYLA ALAY EDİYOR!”

AKP hükümeti üyelerinin mikrofonu ellerine aldıklarında şirazeyi kaçırdıklarını söyleyen Cankurtaran, “Söylemlerinde dünyaya kafa tuttuklarını iddia ediyorlar ama iktidara geldiklerinde dünyada tarım alanında kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye’yi Bulgaristan’dan saman, Sırbistan’dan et ithal eder hale getirdiler. Halkın değerlerinden bahseden AKP, halkın zekasıyla alay ediyor” şeklinde konuştu.