Akışık: “Sansürü Kirli Zihinlerinize Uygulayın!”

Akışık: “Sansürü Kirli Zihinlerinize Uygulayın!”

Muhalefet ve meslek örgütlerinin ‘Sansür yasası’ olarak nitelendirdiği yasa ile ilgili bir açıklama da İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’tan geldi.

Günlerdir kamuoyunun gündeminden düşmeyen ‘Dezenformasyon Yasası” ve yasanın çok tartışılan 29. maddesi yapılan bütün itirazlara ve protestolara rağmen AKP ve MHP’nin ‘evet’ oyları ile yasalaştı. Muhalefet ve meslek örgütlerinin ‘Sansür yasası’ olarak nitelendirdiği yasa ile ilgili bir açıklama da İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’tan geldi.

Yasayı “Hem Uluslararası sözleşmelere hem de Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı” olarak değerlendiren Başkan Akışık; sansür yasasını sert sözlerle eleştirdi.

Başkan Raziye Akışık; siyasi baskının en bariz örneği olarak gösterdiği sansür yasasının 29. Maddesinin kabul edilemez olduğunu belirterek; “21 yıldır basında da kadrolaşan bir iktidarın karşısında dik duran gazetecilerin yazılarının/ haberlerinin ve sosyal medya yolu ile gündeme gelen bilgilerin gün yüzüne çıkmaması için atılan bir imzadır. Bu yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte; İmralı pazarlıkları, kayırılan IŞİD’liler, kadın cinayetleri, çocuk tecavüzleri, gerçek enflasyon oranı, 5’li çete ihaleleri, 128 milyar dolarlar, çalınan sorular ve daha niceleri… Hepsi sümen altında kalmaya devam edecek, söylenemeyecek, halka bilgi amaçlı duyurulamayacak… Böylesine denetimsiz bir mekanizma ile yapmaya çalıştığınız nedir? Gün yüzüne çıkmasından korktuğunuz haberler, bilgiler nedir? Daha ne kadar halkı susturacak, yolsuzluklarınızı saklayabileceksiniz?” şeklinde açıklamada bulundu.

“Bu Yasa Kimi Koruyacak?”

Yasanın AKP ve MHP oyları ile kabul edildiğini vurgulayan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık; “Bu yasayı kabul edenler gizleyecek çok şeyi olanlardır. Bu yasa ile mi kendinizi koruma altına alacak, kirli oyunlarınıza yolsuzluklarınıza devam edeceksiniz? Yasa ile "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçunu işleyen gazetecilere 1-3 yıl arası hapis cezası verilebileceği onaylanıyor. Kime göre yanlış, kime göre yanıltıcı? Bunun kıstası ve kriterini kendiniz belirleyip, cesur kalemleri mi cezalandıracaksınız? Siz 21 yıldır yönettiğiniz halkı tanıyamamışsınız… Türk halkını yasaklarla, korkutarak dize getiremezsiniz. Türk halkı doğru bildiğini korkmadan söyler, hesap sorması gereken kişilerden doğru zamanda hesabını sorar. Siz yasak getirseniz de bizler sormaya devam edeceğiz. Kaşıkçı Elması kayıp! Nerede? Dolmabahçe Sarayı'nda 92 kiloluk altın vazolar kayıp! Nerede? Resim ve Heykel Müzesi'nde 250 milyon $ değerinde 302 tablo kayıp! Nerede? Siz sansürü kirli zihinlerinize uygulayın. Biz doğru bildiğimizi korkmadan, susmadan söylemeye devam edeceğiz. Ekonomik krizin, yanlış uygulanan dış politikanın doruk noktasını yaşadığımız günlerde korku yolu ile, sansür uygulayacak gündemi değiştirmeyi başaramayacaksınız. Çünkü; az kaldı gideceksiniz!”