Akışık: “Kale’deki Kadınlarımız ve Çocuklarımız kime emanet?”

Akışık: “Kale’deki Kadınlarımız ve Çocuklarımız kime emanet?”

Denizli’de dün kamuoyu gündemine gelen Kale Belediyesi’ndeki görevli bir memurun kadın çalışanlara taciz iddiasının ardından İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık Kale’ye gitti.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık ve aralarında hukukçuların da olduğu heyet Kale Belediyesi’nde gerçekleşen taciz iddiasının mağduru kadın çalışanı ziyaret etti. Oldukça üzgün ve stresli olan aile Başkan Akışık’ın ziyareti ile duygu dolu anlar yaşadı. Yaşadıkları psikolojik baskıyı anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan taciz mağduru kadın çalışan, “Bir kadın olarak beni çok iyi anladığınızı biliyorum. Bu desteğiniz benim için çok değerli” dedi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, yaşanan olayların hem Kale hem de Denizli için utanç verici olduğunu vurguladı. Kale Belediyesi’nde zabıta memuru olarak çalışan S.D.’nin kadın personelleri mesajla ve fiziki olarak taciz ettiği iddiasının kabul edilemez olduğuna değinen Başkan Akışık; “Kadın personellere uygulandığı iddia edilen taciz şahsi değil, kurumsal ve toplumsal bir sorun olarak ele alınmalıdır” dedi.

İddiaların arasında Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’ın sessiz kaldığı da yer almıştı. Belediye Başkanının olaya müdahale etmediği iddialarını da değerlendiren Başkan Raziye Akışık; “Dün gündeme gelen taciz iddiası ve bu konuda AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’ın konuya ilgisizliği, hatta “Beni ilgilendirmez” yanıtı verdiği iddiası hem kadın olarak hem de siyasi bir partinin il başkanı olarak her yönüyle çok üzücü. Bir belediye başkanının asli görevlerinin başında ilçesinin ve personellerinin huzuru yer alır. Ancak bir belediye başkanı düşünün ki kendi kadın personelinin yine bir başka personelinin taciz iddiası karşısında kayıtsız kalacak… Kendi personelini koruyamayan bir başkan, kendi ilçesinin haklarını nasıl koruyacak, hemşehrilerinin huzurunu nasıl sağlayacak? Toplumsal olarak korumamız gereken kitleyi; kadınlarımızı ve çocuklarımızı Kale’de bu zihniyetteki bir yerel yönetime mi emanet edeceğiz?” şeklinde konuştu.

Kale Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen olayın büyük bir utanç olduğunu söyleyen Başkan Akışık; “Tacize uğradığı iddia edilen arkadaşımızla ve ailesi ile görüştüm. Taciz mağduru kadın kardeşim ve bizzat Belediye Başkanınından ‘Beni ilgilendirmez’ yanıtını alan eşi hem çok üzgün, hem de çok öfkeli. Bu olayda taciz eden zabıta memuru ne kadar suçlu ise; haksızlığa karşı susan belediye başkanı da o kadar suçludur” şeklinde konuştu.

KALE BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, açıklamalarda töhmet altında kalan Kale Belediyesi ve Başkanı bir açıklama yaparak, olaya kayıtsız kalınmadığını, aksine soruşturmaların ardından gerçek ortaya çıkınca gerekenin yapılacağını belirtti.

Kale Belediyesi'nin açıklaması şöyle;