AKÇAY; “MHP’NİN CHP’YE GÖNÜL VERENLERLE SORUNU OLAMAZ”

AKÇAY; “MHP’NİN CHP’YE GÖNÜL VERENLERLE SORUNU OLAMAZ”

ERSOY; “ÇAL BAĞIMSIZ TÜRKİYE’NİN MAYASIDIR, ZORDA KALIRSAK BİZİ ÇAL MAYASI ÇAL MAYASI KURTARIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin “Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında partinin kurmayları Denizli’nin Çal ilçesinde bir araya geldi. TBMM MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “CHP, alenen teröre destekte bulunuyor. Bizim sorunumuz CHP’ye oy veren vatandaşlarımız ile değil. Onların başımızın üstünde yerleri var. Bizim tepkilerimiz CHP genel merkezine. Atatürk’ün kurduğu partiyi ne hale getirdiler?” derken, Genel Başkan Baş Danışmanı Ruhi Ersoy ise, “Türkiye zorda kalsa mayamız Çal’dır. Çal’ın yörük ve Türkmen mayası zorda kalırsa Türkiye’yi kurtarır.  Türk milli kimliğinin merkez üslerinden biri Çal’dır” dedi.

Toplantı, Çal Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Çok sayıda partili ve davetlinin katıldığı toplantıya MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy,  MYK Üyesi Ali Uçak, İl Başkanı Yusuf Garip, Belediye Başkanı Fethi Akcan, İlçe Başkanı Ali Çiftçi ve partinin yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmalarında MHP Çal İlçe Başkanı Ali Çiftçi, Belediye Başkanı Fethi Akcan, İl Başkanı Yusuf Garip ile MHP MYK Üyesi Ali Uçak, toplantının verimli geçmesini diledi.

“TÜRKİYE ZORDA KALIRSA, BİZLERİ ÇAL MAYASI KURTARIR”

Coşkulu kalabalığa seslenen Genel Başkan Baş Danışmanı Ruhi Ersoy, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra, yeni bir millet inşa etmeye çalıştılar. Başımızı kaldırdığımızda karşımıza darbeler çıkmıştır. Türkiye’nin yaşamış olduğu acı tecrübeleri unutmamamız lazım. 40 yıl boyunca ince işçilikle işlenen FETÖ ile birlikte bu ülkede düğmeye basılarak darbe yapılmaya kalkıldı. Milletin azmi ve kararı, şuurlu siyaset ile beraber 15 Temmuz’da uçurumunda kenarından çekildik. Şu bir gerçek ki,  Türkiye’nin kendisine gelmesini istemiyorlar. Milli politikalardan taviz vermememiz isteniyor ama Cumhur İttifakı milletten aldığı güçle,  hiçbir şer odağına fırsat tanımıyor. Biz birlik içinde yeni döneme girdik, her şeye rağmen direnmenin mücadelesini veriyoruz” diyerek, ilginç bir çıkışta bulundu.

Ersoy, “Çal’ı bağımsız Türkiye’nin mayası gibi görüyoruz. Eğer bir gün Türkiye zorda kalırsa, bu toplumu Çal’ın yörük ve Türkmen mayası kurtaracaktır. Bundan eminiz. Türkmilli kimliğinin merkez üslerinin biri Çal’dır. Çal’ın vatan sevdası ve Türk kimliği örnektir. Türk milli devleti ilelebet yaşamalıdır” diye konuştu.

“CHP TABANI İLE SORUNUMUZ YOK”

Toplantıda son olarak söz alan TBMM MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, konuşmasında genel olarak millet ittifakını eleştirdi. Akçay, konuşmasında özetle şunları söyledi; “Tek gayemiz aziz milletin daha güçlü müreffeh ve esenlik içinde olmasıdır. Ülkemizi adım adım geziyor ve vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Millet İttifakı, HDP ile iş tutuyor. Açıkça söylemiyorlar. Çünkü milletten korkuyorlar. Milletin rıza göstermeyeceğini iyi biliyorlar. Gizli kapaklı, merdiven altı siyaseti tercih ediliyor. Gevşek ittifakı bunlar. CHP’ye oy veren vatandaşlarıma saygı duyuyorum. Onların başımızın üstünde yerleri var. Bizim eleştirimiz CHP’yi yönetenleredir.  Bugün ki CHP Atatürk’ün CHP’si değil artık.”

BAHÇELİ’YE FOTOĞRAF GÖNDERİLDİ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Aşağıseyit Sudan Koyun Atlatma ve Çoban Bayramı etkinliğinde çekilen fotoğraflardan birini Erkan Akçay’a vererek, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye vermesini rica etti. Akcan, “Genel başkanımızı bu yıl Ağustos ayının 28’inde 850.’ncisini düzenleyeceğimiz Aşağıseyit’teki etkinliğimize davet ediyoruz” dedi. Akcan, misafirlerine Çal Kadın Kooperatifi’nin ürettiği ürünlerden de hediye etti.