AKCAN İSTEDİ, ZOLAN TALİMATI VERDİ, VATANDAŞ KAZANDI.

AKCAN İSTEDİ, ZOLAN TALİMATI VERDİ, VATANDAŞ KAZANDI.

ÇAL’A MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Çal ilçesine 31 Mart yerel seçimler öncesi müjde üstüne müjde geliyor. 354 konutun yer aldığı Çal 3.Etap TOKİ Konutları’nda yer alan 2 bin kişilik Paket Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi işletmesindeki maliyetlerin yüksek olması nedeniyle devreye önce Çal Belediyesi, ardından da  Büyükşehir Belediyesi girdi. 354 konutun yer aldığı TOKİ-3 Konutları’ndaki tesis, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın isteği, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın talimatıyla DESKİ’ye devredildi. Böylece, TOKİ konutlarında oturanlar daire başına her ay 250 TL fazla aidat yükünden kurtuldu.

Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ile Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Büyükşehir Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Çal TOKİ-3 Konutları’nı ziyaret etti. Vatandaşların katılımıyla arıtma tesisinin DESKİ’ye devri ile ilgili tören düzenlendi. Paket Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, resmen DESKİ’ye devredildi. 

TOKİ-3 Konutları’ndaki törene çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Fethi Akcan, “TOKİ 3’Deki tesis optimum şartlarda işletildiğinde yıllık sadece elektrik parası 600 bin TL tutuyordu. Çamur uzaklaştırma, personel, çevre izinleri ve bakım giderleriyle bu rakam 1 milyon 100 bin TL’ye buluyordu. Bu da hane başına aylık 250 TL aidat gideri demekti. Tesis, Büyükşehir DESKİ’ye devredildi. Artık, vatandaşımız tesis için yüksek aidatlar ödemeyecek. Başkan Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAL ARITMA TESİSİNİN İHALESİ 16 NİSAN’DA

Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, Çal ilçe merkezinde Hüseyinler Mahallesi’ne yapılacak olan arıtma tesisinin ihalesinin 16 Nisan’da yapılacağını müjdeledi. Zolan, Çal merkeze yapılacak olan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin İsmailler, Hüseyinler, Yeşilyurt, Yukarıseyit, Akkent, Hançalar, Alfaklar ve Selcen mahallerinin atık suyunu temizleyeceğini söyleyerek, “Çal merkez arıtma tesisi kapsamında, 2 Akkent, 1 Yukarıseyit, 1 TOKİ 3 Konutları, 1 Hançalar, 1 Selcen olmak üzere 5 adet terfi istasyonları inşa edilecek. 19 kilometre kollektör hattı yapılacak. İsabey ve Süller’de inşaatına başlanan arıtma tesisleri ve Çal merkeze yapılacak olan arıtma tesislerinden çıkacak olan arıtılmış atık su tarım arazilerine sulama amaçlı verilecek” diye konuştu.

10 YILDA ÇAL’A 650 MİLYONLUK YATIRITIM YAPILDI

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Büyükşehlir Belediyesi’nin son 10 yılda güncel rakamlarla Çal’a 650 milyonluk alt yapı yatırımı yaptığını belirterek, “Başkan Osman Zolan’a teşekkür ediyorum. Şu ana kadar Çal’a 216 kilometre içme suyu hattı, 28 kilometre kanalizasyon hattı, 2 kilometre yağmur suyu hattı, 3 içme suyu deposu, 22 içme suyu depo tadilatı, doğal atık su arıtma tesisi yapan Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden yatırımlarının maliyeti ise 6 milyon TL’dir. Yeni dönemde de Başkan Zolan ile birlikte uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.