AK SAÇLILAR TÜRKÇÜLÜK BAYRAMINDA BULUŞUYOR

AK SAÇLILAR TÜRKÇÜLÜK BAYRAMINDA BULUŞUYOR

İlimizdeki Taşmedreselilerin katkıları ile İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı tarafından Tavas’daki Taş evde organize edilen geleneksel “Yusufiyeliler” buluşması, bu kez 5-6 Mayıs tarihlerinde…

İlimizdeki Taşmedreselilerin katkıları ile İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı tarafından Tavas’daki Taş evde organize edilen geleneksel “Yusufiyeliler” buluşması, bu kez 5-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Bütün hazırlıkların tamamlandığı buluşmada geri sayım başladı. Bu yılki kutlamalar 5 Mayıs Türkçülük Bayramı ile Hıdrellez kutlamalarını birleştirecek. Buluşmaya Türkiye genelinden ez az 300 Taş Medreselinin katılması bekleniyor.

İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl Türkçülük bayramında kutlanmaya başlanılan “Yusufiyeli’ler” buluşmasına geri sayım başladı. Veli Çıtışlı’nın Tavas’daki Taş evinde 5-6 Mayıs günlerinde yapılacak olan kutlamalara 300’e yakın Taş Medreseli ülkücünün katılması beklenirken, Ozan Ayaz Nergis’de ezgileri ile şölene renk katacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Veli Çıtışlı, “12 Eylül cuntası tarafından hapsedilen, işkencelere maruz kalan yiğit Ülkücü kardeşlerimin yılda bir kez de olsa biraraya gelmesini sağlıyoruz. Hayatlarının en verimli yıllarını hapishanelerde işkence altında geçiren Ülkücü Taş Medreseliler bugün 50’li yaşların üzerinde “Ak Saçlı” insanlardır. Onları bir araya getirmenin ve ağırlamanın derin mutluluğunu yaşıyorum. Bu yıl 5 Mayıs tarihinde Türkçülük bayramı ile Hıdrellez kutlamaları çerçevesinde bir araya geleceğiz. Gerek telefon ile gerekse 500 davetiye ile çok sayıda ülkücüdaşımızı davet ettik. Büyük bir ihtimalle 300’e yakın ülkücü Yusufiyeli’nin davetimize icabet edeceğini tahmin ediyorum.” Dedi.

Etkinliğin en güzel şekilde geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Çıtışlı, bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “5 Mayıs günü Ak Saçlılar Türklüğün geleneklerinden olan Demir Dövme ile güne başlayacaklar. Ardından Ozan Niyaz Türklüğün unutulmaz ezgilerinden nefis bir proğram sunacak. Yemekler yenilecek, istişareler yapılacak. Etkinliğimiz 5 Mayıs akşamı bitecek. Ama biz kalmak isteyen, hasret gidermek isteyen ülkücü ağabeylerimize git demeyeceğiz. 6 Mayıs günü de özel buluşma niteliğinde sohbetlerimiz ve yemeklerimiz sürecek” dedi.