AK Partili Şahin Tin Çin temaslarını ve sonuçlarını değerlendirdi

AK Partili Şahin Tin Çin temaslarını ve sonuçlarını değerlendirdi

AK Partili Şahin Tin Çin temaslarını ve sonuçlarını değerlendirdi

“İPEK YOLUNUN ANAHTARI TÜRKİYE!”
 
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri Çin’de bir dizi resmi temaslarda bulundu. Komisyon Başkanvekili Şahin Tin, “Türkiye, bölgenin en dinamik ülkelerinden biri. Ticari, sanayi, tarım, turizm gibi birçok alanda stratejik öneme sahibiz. Dünya ticaretinde güvenli yollara ihtiyaç var. İpek Yolu’nu yeniden canlandırmak, ticaret yollarını güvence altına almak istiyorsak, Türkiye’siz olmaz. İpek Yolu’nun anahtarı Türkiye’dir” dedi.
 
 
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri, Mustafa Varank’ın Başkanlığında Çin’in Shenzhen ve Dongguan kentlerini ziyaret etti. Resmi temaslarda bulunan heyet, incelemelerde bulundu, siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle karşılıklı işbirliği ve fırsatların ele alındığı görüşmeler gerçekleştirdi.
 
“YATIRIM YAPMAYA DAVET ETTİK!”
 
Çin temaslarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili Şahin Tin, “Komisyon Üyeleri olarak Mustafa Varank başkanlığında Çin’in davetlisi olarak Shenzhen ve Dongguan kentlerinde resmi temaslarda bulunduk. Huawei’nin merkezlerini ziyaret ettik, bilgiler aldık, siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye’de yapacakları yatırımlar, Çinli şirketlerin AB’ye açılan kapısı olacak. Bu gerçek ışığında ortak projelerle AB’de de birlikte hareket etme noktasında başarılı olabiliriz. Türkiye, ayrıca Afrika ve Körfez bölgelerinde de stratejik bir konuma sahiptir. Rusya ve Orta Asya ile ilişkilerimizi girişim ve gayretlerimiz ile ileri bir seviyeye taşımış bulunuyoruz. Türkiye’de faaliyet gösterecek Çinli şirketler, bu bölgelerin kapılarını bizimle daha kolay açabileceklerdir. Çinli firmaları ülkemize yatırım yapmaya davet ettik” dedi.
 
“TÜRKİYE STRATEJİK ÖNEME SAHİP!”
 
Türkiye’nin bölgenin en dinamik ülkelerinden biri olduğunun altını çizen Komisyon Başkanvekili, Milletvekili Şahin Tin, “Ticari, sanayi, tarım, turizm gibi birçok alanda stratejik öneme sahibiz. Dünya ticaretinde güvenli yollara ihtiyaç var. İpek Yolu’nu yeniden canlandırmak, ticaret yollarını güvence altına almak istiyorsak, Türkiye’siz olmaz. İpek Yolu’nun anahtarı Türkiye’dir” dedi.
 
“İKİLİ TİCARETİMİZ HIZLA GÜÇLENİYOR”
 
Çin temaslarında Shenzhen Enerji’yi de ziyaret ettiklerini belirten Komisyon Başkanvekili, Milletvekili Şahin Tin, “Enerji sektöründeki son teknolojik gelişmeleri inceledik, bilgiler aldık. Ticari kabiliyetimiz oldukça yüksek, dengeleri gözetiyor, iş dünyamızın işini kolaylaştırıyoruz. Çin ile ikili ticaretimizi hızla güçlendiriyoruz. Çin’de dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Huawei’nin AR-GE ve üretim tesislerini ziyaretimizde otonom sürüş, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve depolama teknolojilerini inceledik. Teknoloji transferi ve üretim süreçlerini yenilikçi projelerle güçlendireceğiz” dedi.