AK Partili Ali Değirmenci istifa edince, CHP’nin meclisteki sandalye sayısı arttı

AK Partili Ali Değirmenci istifa edince, CHP’nin meclisteki sandalye sayısı arttı

AK Partili Ali Değirmenci istifa edince, CHP’nin meclisteki sandalye sayısı arttı

(İHA) - Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Partili üyesi Ali Değirmenci, noterlik görevi nedeniyle görevinden istifa edince, CHP’nin Meclisteki koltuk sayısı 1 artırdı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Değirmenci, görevinden istifa etti. Önceki dönem Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği görevini de yürüten Değirmenci'nin Aydın’ın Germencik İlçesinde noter olarak göreve başlayacağı, yasa gereği kamu görevlerinden istifa ettiği öğrenildi. Değirmenci, aynı zamanda AK Parti Merkezefendi Belediye Meclis üyeliği görevinden de istifa etti.

AK Partili Değirmenci’nin istifası ile birlikte Merkezefendi Belediyesi Meclisinde boşalan koltuğa AK Parti’den emekli Gürcan Çakır getirildi. Değirmenci’nin istifası Merkezefendi Belediye Meclisinde üye sayılarını değiştirmedi.

Fakat Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sayılar değişti. Değirmenci’nin istifası ile birlikte büyükşehir meclisine gelecek isim CHP’den olacak. CHP’li Osman Tığ, istifanın ardından büyükşehir meclisinde kendisine yer buldu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 52 olan CHP’li üye sayısı 53’e yükseldi, 16 olan Ak Partili üye sayısı ise 15’e geriledi. Mecliste ayrıca 2 Yeniden Refah Partili üye ile BBP ve MHP’den birer üye bulunuyor.

Değirmenci’nin yasa gereği görevini bırakması nedeniyle AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekilliğine yeni bir isim atanacak. Daha önce Değirmenci’nin üstlendiği bu görev için AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, meclis üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirecek. Görüş ve önerileri alacak olan Güngör; “Görevini layıkıyla yerine getirebilecek bir arkadaşımızı görevlendireceğiz. Meclis üyesi arkadaşlarımız ile bir toplantı yapacağız. Burada konuyu istişare edeceğiz. Arkadaşlarımızın hepsini bu göreve layık görüyoruz. İstişareler sonunda görevlendirme yapacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Merkezefendi Belediye Meclisinde de grup başkanvekilliği görevini kimin üstleneceği de belli olacak.