AK Parti Pamukkale İlçe halkı dolaşıyor

AK Parti Pamukkale İlçe halkı dolaşıyor

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, teşkilatı ile birlikte sokak sokak, kapı kapı dolaşarak Türkiye Ekonomi Modeli’ni anlatıyor.

Türkiye’nin geleceğine yön verecek yeni ekonomi modelinin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat üzerine kurulduğunu belirten AK Partili Gökbel, “Artık ülkemiz ekonomik anlamda daha da güçlü olacak. Ekonomimiz, saldırılara karşı daha dayanıklı hale gelecek ve gücünü üretimden ve kendi dinamiklerinden alacak. Artık, kimse döviz sopasıyla bizi tehdit edemeyecek” dedi.

AK Parti Pamukkale İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Ekonomi Modeli’ni kamuoyuna anlatmak için harekete geçti.

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, başkan yardımcıları, kadın ve gençlik kolları başkanları ve teşkilatın tüm mensuplarıyla birlikte Türkiye Ekonomi Modeli’ni anlatmak için sahaya çıktı. Sokak sokak, kapı kapı dolaşan Gökbel ve ekibi, hem broşür dağıtıyor, hem de vatandaşın sorularını yanıtlıyor.

“EKONOMİ ARTIK GÜCÜNÜ ÜRETİMDEN ALACAK”

Yeni ekonomi modelinin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat üzerine kurulduğunu belirten AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Ekonomi artık gücünü üretimden alacak. Türkiye Ekonomi Modeli ile hayata geçirilen uygulamalar da üretimi teşvik etmeye yönelik olarak planlandı. 220 milyar doları aşan rekor ihracatımızla cari açığımızı azaltıyor, önümüzdeki yıl cari fazla vermeyi hedefliyoruz. Dünya genelinde ticaret hacmimiz katlanarak artıyor. 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını 2002’de sadece 9 iken 2021’de 48’e ulaştırdık. Yatırım ortamını iyileştirmek adına ihracat ve sanayi şirketleri için Kurumlar Vergisinde 1 puanlık indirim yapıyoruz. Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10’a indiriyoruz. Basit usulde vergilendirilen yaklaşık 850 bin esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutuyoruz. Kredi Garanti Fonu ( KGF ) ile istihdamı korumak ve arttırmak için krediler veriyoruz. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilerek, ihracatımızdaki rekor seviyelerin sürdürülebilirliği sağlanacak” dedi.

“YENİ MODEL GÜÇLÜ GELECEĞİN ANAHTARI OLACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Ekonomi Modeli’nin ülkemizin güçlü geleceğinin anahtarı olacağını vurgulayan AK Partili Gökbel, “Yeni bir yüzyılın ilk çeyreğinde, büyük ve güçlü Türkiye hedefine hiç olmadığımız kadar yakınız. Her alanda ülkemizi 2053 vizyonuna hazırlıyoruz. Yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla, cari fazlayla ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesini sağlayacak adımları atıyoruz. Artık Türkiye ekonomisini her türlü saldırıya karşı daha dayanıklı ve dirençli hale getiriyoruz. Ekonomimiz, gücünü üretimden ve kendi dinamiklerinden alacak. Diğer yandan asgari ücretin rekor seviyede artırılması, memur ve emekli kesiminin hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmalarımız da Yeni Ekonomi Modeli anlayışımızın sonucudur. Artan refahtan herkesin payını alması ana hedefimizdir. Artık, kimse döviz sopasıyla bizi tehdit edemeyecek. Akıl ve vicdan sahibi herkes biliyor ki; döviz kurlarındaki aşırı oynak ortam, saldırıların sonucudur. Bu saldırıların nedenleri de herkesin malumudur. Hem bölgesel, hem de küresel bir güç haline gelmekte olan Türkiye’nin önünü kesmeye yönelik bu girişimler asla başarıya ulaşamayacaktır. Bizler de ilk günkü gibi AK Parti olarak halkımıza umut olmaya, doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.