Ak parti Kale İlçe Başkanı Bilal Tikim, Biber’i anlattı

Ak parti Kale İlçe Başkanı Bilal Tikim, Biber’i anlattı

Ak Parti Kale İlçe Başkanı "3 damarlı hafif sarıya yakın rengi vardır tadı ve lezzeti coğrafi ikliminden dolayı çok lezzetlidir" diyor

Kale İlçesi Ak Parti İl Başkanı Bilal Tıkım, Kale Biberi konusunda bilgi vererek, "Ülkemiz coğrafi işareti olan kale biberimiz ülkemizde beş altı mahallemizde yetişmektedir , illaki mikroklima soluması gerekiyor merkezimizde de biber yetişiyor ama o tat o lezzeti bulmuyor. " dedi 

Bilal Tikim açıklamasında şunları söyledi; "Hatta biz bu işte o kadar ilerlettik iki kuşaktır yapıyoruz. Hangi köyden derenin neresinden geldiğini bile söyleyebiliriz. Kale biberi çevre illerde Ege Bölgesi'nin bazı illerine kadar ulaştırılabiliyor aynı zamanda iç Turizm bölgesi ve Muğla güzergahı olduğumuzdan Gelip Geçen iç turizmin müşterileri alıp götürebiliyorlar, internet satışları her gün artıyor. Bunun haricinde birçok otellere ve restoranlara biberlerinizi gönderiliyoruz Ayrı zamanda Türk Hava Yolları'na satışlarımız devam etmekte.

Kale biberinin nasıl kullanılacak, en hassas kısmı aslında bu kısmı Çünkü ürünler alınıyor ürünlerin nasıl yapılacağını bilemedikleri için bazen geri  dönüşler olumsuz olabiliyor.  Öncelikle tazesini anlatalım taze biberimizi kızartılmadan önce mutlaka ucu kısmından yarmak gerekiyor Çünkü biber içindeki  suyu hapsediyor, yoğurdun içine girdiği zaman da değişik bir tat oluşuyor bunu engellemek için uç kısmını yarıyoruz yağda kızartıp sarımsaklı yoğurt dökülünce tadına doyum olmuyor.

Kuru biber haşlanacaksa eğer Kesinlikle biberleri tuzlu su içinde haşlanarak tuzlu suyun içine nüfus etmesi gerekiyor. Haşlandıktan sonra süzülen geçirip hafif yağda kızartıp sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır. Bunu meze  şeklinde de kullanabilirsiniz.

Ayrıca haşladıktan haşlandıktan sonra turşusunu yapabilirsiniz. Bunun haricinde kuruyken biberi az yağda kızartıp çıtır çıtır cips gibide servis yapılabilir cips yapmak için biberin  daha çok kuru olması gerekiyor, biber kuru olmazsa lezzeti olmaz, önce yağlı tavaya atıyoruz 3-5 saniye sonra hemen geri çekmek gerekir çok kalırsa simsiyah olur.  Bunun haricinde kurusunu 5 dakika haşladıktan sonra sapını çektikten sonra dolma şeklinde kullanabiliriz bunun tozu pulu salçası da yapılabilir ve lezzetli olur"