Aidiyet Duygusunun En Güzel Örneklerinden Birine İmza Atıldı

Aidiyet Duygusunun En Güzel Örneklerinden Birine İmza Atıldı

Geçtiğimiz 14 Mart Tıp Bayramı’nda açılışı gerçekleştirilen yeni Tıp Fakültesi binasında dersliğe PAÜ Hastaneleri’nin kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı’nın ismi verildi. 

Geçtiğimiz 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören ile açılışı gerçekleştirilen, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yeni Tıp Fakültesi binasının derslik tefrişatına, eski ve hali hazırda PAÜ Tıp Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyeleri katkı vermeye devam ediyor. Bugüne kadar Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra 10’un üzerinde öğretim üyesi, binanın tefrişatına farklı meblağlarla katkıda bulunurken, dersliklerden bir tanesinin tefrişatını üstlenen, PAÜ Hastaneleri kurucu Başhekimi ve Tıp Fakültesi’nin eski dekanlarından Prof. Dr. Volkan Yaylalı’nın ismi tefrişatını üstlendiği dersliğe verildi. 

PAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nun isim protokolüne; Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Prof. Dr. Volkan Yaylalı, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ile Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Z. Melek Küçükatay ve Dekan Yardımcıları; Doç. Dr. Tuğba Sarı ile Doç. Dr. Mehmet Yücens katıldı. 

Prof. Dr. Yaylalı: “Akademisyen ve öğrencilere örnek olmak istedim”

İmza töreninde konuşan ve şu an Denizli’de özel bir göz hastanesinin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Prof. Dr. Volkan Yaylalı, PAÜ Tıp Fakültesi ve PAÜ Hastaneleri’nin kurulma çalışmalarında aktif rol aldığını ifade ederken, PAÜ Hastaneleri’nde kurucu başhekim olarak idari görev aldığını hatırlattı. PAÜ Hastaneleri’nin kuruluşundan itibaren geçen sürede çok emeği olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yaylalı, bir dersliğe isminin verilmesinin kendisini oldukça memnun ettiğini söyledi. PAÜ Tıp Fakültesi’nin gelişimine katkı sağlayan kişilerin isimlerinin, böyle yıllar sonra bile anılmasının şu an öğrenim gören öğrenciler için de bir motivasyon kaynağı olacağını belirten Prof. Dr. Volkan Yaylalı, PAÜ Hastanelerinin bölgenin en önemli hastanelerinden biri konumuna gelmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Başta Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan olmak üzere, dersliğe isminin verilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Yaylalı, sözlerinin sonunda, bu tür hayırların artması ve kendisinin, bu konuda diğer akademisyenler için bir örnek olması temennisinde bulundu. 

Törende konuşan PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Z. Melek Küçükatay, yeni Tıp Fakültesi binasının tefrişatının hızla bitirilmesi adına, öğretim üyelerinin aidiyet duygusu ile katkı koyduklarını hatırlatırken, Yaylalı Ailesi’nin öğretim üyeleri olarak da Tıp Fakültesi’ne önemli katkılar verdiğini dile getirdi. Dersliklerde hocasının ismini gören bir öğrencinin, ileride bu davranışını örnek alacağının altını çizen Prof. Dr. Küçükatay, tefrişat konusunda 10’un üzerinde öğretim üyesinin farklı meblağlarda destek verdiğini söyledi. Destek olan ve destek vermek isteyen tüm öğretim üyelerine şükranlarını sundu. Prof. Dr. Z. Melek Küçükatay, sözlerinin sonunda, Prof. Dr. Yaylalı’nın bu katkısının, Tıp Fakültesi için oldukça önemli bir katkı olduğunu belirtti. 

Rektör Kutluhan: “Aidiyet duygusunun en güzel örneklerinden bir tanesidir”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ adına mutlu olduklarını ifade ederken, aidiyet duygusu ile destek vermenin, PAÜ’nün büyük bir üniversite olduğunun göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kutluhan: “Burada yetişen ve burada büyük hizmetler yapmış, bunların yanında geri dönüş olarak ciddi katkıları bulunan Sayın Prof. Dr. Volkan Yaylalı hocamızın ismini, tefrişatını tamamen kendisinin üstlendiği dersliğe vereceğiz. Bugün de bunun protokolünü imzalıyoruz. Bu protokol, büyük bir üniversite olma yolunda en önemli adımlardan bir tanesidir. Üniversitemiz, kendi kendine yeten bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Bilindiği üzere ‘Üreten Üniversite’ misyonu edindik. Bu misyonun altını doldurmak, tüm öğretim üyelerimize düşmektedir. Bu yapılan hayırlar ve katkı da bu misyonumuzu doldurmanın başka bir şeklidir. Prof. Dr. Volkan Yaylalı hocamız, yaptığı çalışmalarla üretken bir kişidir. Üniversitemizde başhekimlik ve dekanlık görevlerini yürütürken, Üniversitemizin hep bir adım ileriye gitmesi konusunda tüm gayretini göstermiştir. Bugün de aynı şekilde katkıları devam etmektedir. Yaptığı bağıştan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ilk adım olur ve bu bağış, yalnız tıp alanında değil diğer fakülteler için de Üniversitesine katkı sağlamak isteyen; mezunlarımız ve öğretim üyelerimize örnek olur.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Bağışçı Prof. Dr. Volkan Yaylalı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Z. Melek Küçükatay tarafından atılan imzaların ardından, Prof. Dr. Volkan Yaylalı’nın tefrişatını üstlendiği dersliğin adı, Prof. Dr. Volkan Yaylalı Dersliği olarak konulmuş oldu.