Ağır Şartlara rağmen Zafer, inanmışlığın eseridir

Ağır Şartlara rağmen Zafer, inanmışlığın eseridir

Memleket Partisi Pamukkale ilçe Başkanı Savaş Akman, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayınladı.

Memleket Partisi Pamukkale ilçe Başkanı Savaş Akman , “Türk Milletini 30 Ağustos Zaferine ulaştıran harekâtın güç kaynağı, askerî olduğu kadar siyasidir de. O kadar ağır şartlar, aşılmaz sanılan engeller karşısında bu kadar büyük bir zafer, yalnız askerî deha ile sağlanamazdı. Kurtuluş Savaşına önderlik edenler, bu savaşta kendileri için gerekli başlıca desteğin millî irade olduğuna inanmışlardı.” Dediği açıklamasında, daha sonra şu görüşlere yer verdi; “O bakımdan, Türk halkı için, Cumhuriyetin, demokrasinin, hattâ modern anlamda bir millet oluşun tarihi Kurtuluş Savaşı tarihniden ayrı düşünülemez.

Türk milletine bu güveni verdikleri için milletin bütün güç ve iradesi seferber olmuş ve Kurtuluş Savaşı mucizesini yaratabilmiş, Türk Ordusunu, dünyanın en güçlü devletleri karşısında 30 Ağustos Zaferine ulaştırabilmişti; ve dünyaya bu güveni verebildikleri için, Kurtuluş Savaşının ve bu savaşla sağlanan sonuçların meşruluğunu bütün dünyaya kabul ettirebilmişlerdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nız kutlu olsun! Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,ün başkumdanlığında Türk ordusu, 100 yıl önce, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarının birini yazdı. İşgal güçlerini yurttan kovmak için bağımsızlık ateşini, Büyük Taarruz'u başlatarak yaktı. Bize düşen devraldığımız mirası milli kahramanlarımız gibi korumak ve kollamaktır.”