AGD’NİN LİSE YAZ KAMPI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AGD’NİN LİSE YAZ KAMPI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Liseler Komisyonunun düzenlediği Kampta gençlere seslenen AGD Genel Başkanı Salih Turhan,

AGD’NİN LİSE YAZ KAMPI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Liseler Komisyonunun düzenlediği Kampta gençlere seslenen AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Mescid-i Aksa’da yaşanan zulme ve yeni eğitim-öğretim müfredatında ‘cihat’ın anlatılacak olmasına karşı kimi çevrelerden yapılan asılsız ve mesnetsiz saldırı ve eleştirilere tepki gösterdi.

 Anadolu Gençlik Derneği Lise Kampı yoğun bir katılımla Ankara’nın Bala ilçesinde gerçekleştirildi. düzenlenen kampa 500 genç katıldı.

Gençler kampta yapılan aktiviteler ile hem bedenlerini hem de zihinlerini dinlendirip güçlendirdiler. AGD Genel Başkan Yardımcısı ve Liseler Komisyon Başkanı Ömer Yazgan, AGD Genel Merkez Liseler Komisyonu Teşkilat Birim Başkanı Maruf Fil, Millî Gazete yazarı İbrahim Veli, yazar Hüseyin Akın, ilahiyatçı-yazar Mustafa Soykök ile uzman psikolog ve yazar Abdulaziz Yılmaz gençlerle hasbihal ettiler. Gençler kampta yaptıkları futbol, voleybol, basketbol, yüzme, satranç, masa tenisi gibi aktiviteler ile bedenlerini güçlendirirken, bilgi ve oryantiring yarışmaları ile de zihinlerini güçlendirdiler. Ayrıca Savaş Talha’nın verdiği mini konser ile gençler keyifli zamanlar geçirdi. 

AKSA, TÜM MÜSLÜMANLARIN ORTAK DAVASI

Kampta gençlere seslenen AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan, son dönemlerde yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mescid-i Aksa’da yaşanan Siyonist zulmü kınayan Turhan, Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların ortak davası olduğunu ve işgalci İsrail’in o topraklarda kaldığı sürece bu davanın bitmeyeceğini vurguladı. Turhan, “Biz asla İsrail’in varlığına alışmayacağız. Biz asla İsrail’le yapılan anlaşmaları meşru görmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

CİHAT, ÇALIŞMAK DEMEKTİR

Yeni eğitim-öğretim müfredatında ‘cihat’ın anlatılacak olmasına karşı kimi çevrelerden yapılan asılsız ve mesnetsiz saldırı ve eleştirilere tepki gösteren Turhan, bu eleştirilerin nedeninin dini ve dini değerleri tahakküm altına almak ve hayattan çıkarılmasını isteyen pozitivist aklın sonucu olduğunu kaydetti. Turhan, “Cihat, kimileri tarafından kasıtlı, kimileri tarafından bilmeden yanlış anlatılıyor. Cihat, çalışmak, gayret etmek, çabalamak demektir.  İnsanın kötülüklere karşı nefsini kontrol etmesi, toplumu ve çevreyi iyilik adına düzeltme gayretidir. Cihat, baskılara karşı direnmektir. Derslerimize çalışmak, kitap okumak, İslam’ı doğru, güzel ve barış içinde anlatmak demektir cihat” diye konuştu.