AFRİN HAREKATI BÖLGENİN HUZURU İÇİN ATILAN BİR ADIMDIR

AFRİN HAREKATI BÖLGENİN HUZURU İÇİN ATILAN BİR ADIMDIR

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK üyesi Av. Cahit Özkan medya mensupları ile katıldığı bir toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK üyesi Av. Cahit Özkan medya mensupları ile katıldığı bir toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÖLGEDEKİ BARIŞIN VE HUZURUN TEMİNATI OLMUŞTUR

Afrine yapılan operasyon sırasında Kilis’in Gülbaba Köyü yakınlarında şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’a Allah’tan rahmet, şehidimizin ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Özkan; Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarih boyunca gerek ülke genelinde gerekse bölgesinde barışın, huzurun ve refahın teminatı olduğunu belirtirken, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece Cumhuriyet döneminde değil aynı zamanda imparatorluk döneminde de Anadolu toprakları, Orta Doğu, Balkanlar hatta o günün dünyasında insanoğlunun ulaştığı her yerde adaleti, barışı ve huzuru egemen kılma adına her zaman öncü olmuştur. Türk devletinin Ortadoğu'da barış ve huzur için adalet için ortaya koyduğu tezler maalesef silah üreticileri ve bölgede kaosu egemen kılan emperyalistler tarafından kulak ardı edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, kendi ülkesinin güvenliği ve bölgesel barış için egemen bir devletin yapması gerekenleri yapmaktadır. Ülkemiz, Ortadoğu'da mevcut kaos düzenini daha da şiddetlendirmeye çalışan dış mihraklar ne yaparsa yapsın, Suriye'nin kuzeyinde koridor oluşturacak bir terör yapılanmasına asla müsaade etmeyecektir. Afrin Zeytindalı operasyonu Ortadoğu'nun makus talihini değiştirerek, bu coğrafyayı yeniden refahın, barışın, adaletin egemen olduğu bir coğrafya haline getirecektir.

SURİYE’DE KİMİN İŞGALCİ OLDUĞU AYAN BEYAN ORTADADIR

Irak sınırına kadar ülkemizi kuşatmaya çalışan bu terör örgütünü temizleneceğine değinen Özkan, “Bizim, Suriye'nin toprak bütünlüğüyle, bağımsız geleceğiyle ilgili en ufak menfi bir düşüncemiz yoktur. Tam tersine kendi milli güvenliğimizle beraber ülkemizdeki 3.5 milyon sığınmacı başta olmak üzere evlerini terk etmiş, vatanlarından koparılmış ve göçe zorlanmış, Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın mülteci kardeşimizin güvenliği, huzuru, ve yurtlarına sağ salim dönmeleri için de bu adımları atıyoruz “diye ifade etti.

“ÇIKTIĞIMIZ YOLDA KARARLILIKLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanımız ne dedi "Bir gece ansızın geliriz" dedi. İşte "İnlerinize kadar gireceğiz" dedi. Bir gece ansızın geldik, inlerine kadar da girdik. Kahraman ordumuz, Afrin'de cesaret ve kararlılıkla hedeflerimize doğru yürümektedir. Kimsenin toprağında gözümüz zerre kadar gözümüz yoktur. Demokrasi getirme adı altında başkalarının vatanlarına girerek işgal etme niyetimiz de yok. Çıktığımız yolda inançla, kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Şu anda havada, karada, cephede milli egemenliğimiz ve güvenliğimiz için savaşan Mehmetçiğimizi, kahraman ordumuzu dualarınızla yalnız bırakmayın. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız.”diyerek sözlerine son verdi.