Adalet Bakanı Tunç, Buldan’ı Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Tunç, Buldan’ı Ziyaret Etti

Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Buldan’ı ziyaret etti

Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Buldan’ı ziyaret etti. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve Cumhur İttifakı ilçe temsilcilerinin eşlik ettiği ziyarette, ilçenin tarihi sokak ve sokaklarını ve konaklarını gezen Bakan Tunç, ilçe esnafını da ziyaret ederek geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan geleneksel el dokumasıyla ilgili bilgi aldı. 

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in oğlunun düğün törenine katılmak üzere Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Buldan’ı ziyaret etti.  Buldan Kaymakam Vekili Güney Kaymakamı Ökkeş Yusuf İnce, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile Cumhur İttifakı ilçe temsilcilerinin karşıladığı Bakan Tunç’a AK Parti Denizli Milletvekilleri, Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök eşlik etti. 

Bakan Tunç ve beraberindekiler ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in örnek projelerinden olan Adalet Bakanlığından devralarak restore edilen ve bugün koğuşların Buldan dokumasının dünü ve bugününün sergilendiği eski cezaevini gezdi.  Başkan Şevik’i  BELKÜM’deki makamında ziyaret eden Bakan Tunç, ilçenin tarihi, kültürel zenginlikleriyle ilgili bilgi aldı. 

Restorasyon ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarıyla ilçenin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan Başkan Şevik’e teşekkür eden Bakan Tunç, özellikle eski cezaevinin el sanatları müzesi olarak ziyaretçilerine ağırlamasının sevindirici olduğunu vurguladı. 

Bakan Tunç’a belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  kendisine geleneksel el dokuması ürünlerden hediye etti. “ Dünyayı sarsan Salgınlar” Buldan’ın geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan dokuma kültürünü kaleme aldığı “Dokumanın Başkenti Buldan” ile  “İdealist Bir Cumhuriyet Hekimi Dr. Behçet Uz” kitaplarını imzalayan Başkan Şevik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

BULDAN ÜRETEN BİR ŞEHİR 

Ardından geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan ilçenin el dokuması ürünlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı 14 Mayıs Caddesindeki esnafı ziyaret etti.  El tezgâhlarında dokuma yaparak binlerce yıllık kültürü yaşatan ustalarla sohbet eden Başkan Tunç, çocuklarla da yakından ilgilendi,  çeşitli hediyeler vererek sohbet etti. 

Daha sonra Süleymanlı Yayla Gölü’nü de gezen Bakan Tunç, Buldan’ı üreten şehir olarak tanımladı.  doğası, kültürü ve tarihi ile bütünleşen Buldan’ın kendisine hayran bıraktığını da belirten Bakan Tunç, kendisine gösterilen ilgiden dolayı da tüm Buldanlılara teşekkür etti.