ACIPAYAM’DA KALPLERİ ISITAN YARDIM

ACIPAYAM’DA KALPLERİ ISITAN YARDIM

Kahramanmaraş’ta depremlerden etkilenen ve yıkımların olduğu bölgeye en anlamlı yardımlardan biri de Acıpayam ilçesindeki çocuklardan geldi.

Depremzede kardeşlerine montlarının ceplerine koydukları şeker, kek, bisküvi, çikolata, kumbarasındaki paranın yanında mektup da gönderdiler. Çocukların yazdığı mektuplar, duygulandırdı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Menemen Belediyesi'nin başlattığı yardım seferberliği 5. gününde de devam ediyor. Acıpayam Kaymakamlığı ve Acıpayam Belediyesi koordinasyonda sürdürülen  kampanyaya 7'den 70’e herkes destek veriyor. Paketlenen yardım kolilerinde gıda ve giysilerin yanında kumbarasında biriktirdiği paralarını, elbiselerini ve oyuncaklarını gönderen çocukların hediyeleri dikkati çekti.

‘’KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ'’

Yüzyılın en büyük yıkımı olarak nitelendirilen depremleri değerlendiren Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, "Türk Milleti acılarla yoğrulmuş, zorlukları aşarak büyümüş ve her zorluktan sonra birbirine daha çok kenetlenmiş bir millettir. Bu gerçeği yaşadığımız afetten sonra bir kez daha gördük. Vicdanlarımız ve kalplerimiz titreyerek depremzede vatandaşlarımıza yardım amacıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Acılarını dindirmek kolay olmayacak, yaralarını sarmak pek de mümkün olmayacak bunu biliyoruz ama onların yanında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Yediden yetmişe bu yükü hepimiz omuzlayacak kardeşlerimizin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

DUYGULAR MESAFE TANIMAZ

Büyük küçük herkesin yardım etmek için seferber olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Şevkan, Duyguların mesafesi yok, duaların zamanı ve şehri yok. İnanıyorum ki Allah gönülden ettiğimiz dualarımızı depremzedelerimize ulaştıracak, maddi yardımlarımızla varlığımızı hissettireceğiz. Acıpayam çocuklarımızın yaptıkları hepimizi duygulandırdı. Biliyorsunuz çocuklar için sevdiği oyuncakları çok kıymetlidir. Kardeşlerinin yanında olmak için çocuklarımız oyuncaklarından vazgeçiyorlar, kumbaralarında biriktirdiklerini kardeşlerine gönderiyorlar. Bu güç bizi ayağa kaldıracak güçtür. Çocuklarımızın yüce gönülleri hepimize güç verdi. İşte bu dayanışma duygusu belki de bizim acılarımızı azaltıyor. Gönderilen mektuplarda ve eşyalara dokunduğumuz zaman minik bir kalbin olduğunu hissediyoruz. Emin olun bunlar ufak tefek şeyler değil. Türkiye'nin bir yerinde bir acı yaşandı mı bunu tüm Türkiye hissediyor. Bunu çocuklarımızda da görüyoruz. Acıpayam Belediyesi olarak çocuklarımızın gönderdiği bu emanetleri yerlerine ulaştıracağız. İnşallah yardımlarımızı kazasız belasız afet bölgesine ulaştıracağız.