ACİLCİLERE GÜNCEL EĞİTİM VERİLDİ

ACİLCİLERE GÜNCEL EĞİTİM VERİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Merkez ve özellikle İlçe Kamu Hastaneleri Acil Servislerinde görev yapan pratisyen hekimlerine yönelik “Acil Servislerde Tanı ve Tedaviye Yönelik Güncel…

İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Merkez ve özellikle İlçe Kamu Hastaneleri Acil Servislerinde görev yapan pratisyen hekimlerine yönelik “Acil Servislerde Tanı ve Tedaviye Yönelik Güncel Yaklaşımlar” eğitimi düzenlendi.

Servergazi Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’nda geçekleştirilen ve Denizli Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanları Dr. Osman Mahir Okur ile Dr. Barış Akcahüseyin tarafından verilen eğitim; İl Sağlık Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı tüm hastanelerin acil servislerinde çalışmakta olan pratisyen hekimlerin katılımı ile 2’şer gün olarak düzenleniyor. Pratisyen hekimler, planlanan eğitim tarihlerinde teorik eğitime katılacak, ikinci etapta ise Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisinde geçici süreyle görevlendirilerek pratik eğitim alacaklar.

“İlçelerdeki Acil Servis Hekimlerimizin Donanımlarını Arttırmayı Hedefliyoruz”

Eğitimin ilk gününe katılan İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, açılış konuşmasında; Uzman Hekimlerin güncel tıbbi bilgileri pratisyen hekimlere aktarması ve deneyimlerini paylaşmaları açısından bu eğitimin önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Acil servisler acil vakaların tabiatı gereği programsız ve zamansız hastaneye müracaat etmeleri nedeniyle, 7/24 sağlık personelinin, ilaç ve cihazların hazır bulundurulması gereken yerlerdir. Özellikle merkezdeki büyük hastanelerimizin acil servislerinde hasta yoğunluğu ve iş yükü fazladır. Diğer taraftan ise ilçe hastanelerimizde merkezdekine oranla vaka sayısı ve çeşidi az olmaktadır. İlk ataması ilçeye yapılan hekimin her çeşit vakayı görme ve vaka hakimiyeti sağlaması, merkezde çalışana göre daha uzun sürebilmektedir. İşte bu eğitimle; Merkez ve özellikle ilçe hastanelerimizde çalışan pratisyen hekimlerimizin acil vakaya yaklaşımlarında, tanı ve tedavi uygulamalarında güncel teorik bilgilere sahip olmasını, bu bilgileri pratik uygulamada kullanarak vaka hakimiyetinin artırılması, yerinde etkili müdahalenin sağlanması, gereksiz sevklerin önlenmesi, uygunsuz sevk zincirinin kırılmasını amaçlamaktayız. Bu şekilde, hastanın durumunun en hızlı ve en doğru şekilde değerlendirilmesi, hayatı tehdit eden durumların ivedilikle saptanması ve yerinde etkili müdahale edilmesi, öncelik sırasına göre müdahalenin belirlenerek güncel bilgiler doğrultusunda uygulanması sağlanmış olacak” diye konuştu.