7. ÇAĞIRGAN YÖRÜK VE TÜRKMEN ŞENLİĞİ YAPILDI

7. ÇAĞIRGAN YÖRÜK VE TÜRKMEN ŞENLİĞİ YAPILDI

13 Ağustos Cumartesi günü Denizli Tavas Çağırgan mahallesinde yedincisi düzenlenen Yörük ve Türkmen Şenliği coşkuyla gerçekleştirildi. 

Çağırgan Muhtarlığı ile Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenlik Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Belediyesi tarafından desteklendi.

Açılış töreninden sonra konuklara keşkek ve aşure ikramı ile başlayan program YAZ-AR-BİR Şiir ve Türkü Dinletisi ile devam etti. Program öncesinde Şair Ali Tuluk’un doğum günü kara çadırda kutlanırken program süresince de Çağırganlı Çoban Şair Musa Soyuçok son şiir kitabı “Yörüklerin Bağrından”ı imzaladı.

Yörük Çadırları önünde gerçekleştirilen programı değişik yörelerden katılan Yörük dernekleri başkan ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda konuk izledi.

Sunuculuğunu Muhammet Kahraman’ın yaptığı program YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun sunuş konuşması ve şiirini okumasıyla başladı.

Yörük ve Yörük kültürü üzerine yazdıkları şiirlerini seslendiren şairler şu isimlerden oluştu: Abdülkadir Uslu, Ahmet Çölgeçen, Ali Tuluk, Hasan Hüseyin Aktaş, Hüsamettin Tat, İsmail Gökçe, İsmail Şakar, Mehmet Aslan, Mehmet Dağal, Mehmet Gökçe, Muhammet Kahraman, Musa Soyuçok, Sadık Dağdeviren, Sezer Sevim Say.

Unesco tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi ilan edilen sipsici Halime Özke’nin, Türk Halk Müziği Sanatçısı Duygu Çivril Yılmaz’ın ve Gurbet Bülbülü Ozan şair Mehmet Dağal’ın çalıp söylediği birbirinden güzel türkülerle neşeli dakikalar yaşandı.

Geleneksel yörük kıyafetli yerel sanatçıların çaldığı leğen, dümbek eşliğinde oyunlar oynandı. 

Program sonrasında şair ve sanatçılara Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Konyalı ve YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu tarafından katılım belgeleri verildi. Ayrıca Abdülkadir Uslu Çağırgan Muhtarı Ramazan Araycı’ya ve Çağırgan Kültür Dayanışma Derneği üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.

Program Çağırgan köy düğünü canlandırması ile devam etti. Geleneksel gelin giysisi ile deveye binen gelin davullar zurnalar eşliğinde, atlılar, traktörler ve yöre oyunlarını oynayan gençlerle birlikte şenlik meydanından köy meydanına kadar götürüldü. Köy halkı ve misafirler de konvoya katıldı.

Akşam programında ise Çağırganlı sanatçılar Hakan Giray Oytun ile Ertuğrul Oytun ve Ayşe Dinçer konserleri ve Halk Oyunları gösterisi yer aldı.

Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği şenlik kapsamında organize ettiği okuyan köy gençleri için burs bağışı kampanyası ile de takdir topladı.