60 halk dansçısı Kafkas göçünü anlatacak

60 halk dansçısı Kafkas göçünü anlatacak

60 halk dansçısı Kafkas göçünü anlatacak

(İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu, Kafkasların Anadolu’ya göçünü 60 halk dansçısının yer aldığı muhteşem bir programla sahneye taşıyacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu 13 Haziran 2024 Perşembe günü muhteşem bir programa imza atacak. Kafkasların Anadolu’ya göçünü 60 halk dansçısının yer aldığı Kafkasya “Göç” adlı programla anlatacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu, 13 Haziran 2024 Perşembe günü saat 21.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda sahne alacak. Kafkasya coğrafyasının farklı kültür ve yaşamlarını konu alan danslarını da sahneye koyacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu gösterisinde Azeri, Gürcü ve Çerkez danslarının yanı sıra Kars ve Iğdır yöresi danslarından da örnekler sunacak.
Ücretsiz programa tüm Denizlililer davet edildi
Gecede kullanılacak kostüm ve müziklerin ait olduğu yörelerden orijinalliği bozulmadan alındığına dikkat çekilirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu’nun amatör ruhla, farklı meslek dallarında çalışan vatandaşlardan gönüllü olarak oluştuğu belirtildi. Tüm vatandaşların davetli olduğu gösterinin ücretsiz izlenebileceği belirtildi.