5 YILLIK ARAŞTIRMA KİTABA DÖNÜŞTÜ

5 YILLIK ARAŞTIRMA KİTABA DÖNÜŞTÜ

Osmanlı Arşivleri Uzmanı Tarihçi Muzaffer Çetin ile Gazeteci İbrahim İmamoğlu’nun 5 yıllık araştırmaları sonucu kaleme aldıkları Tavas Dediği Sultan Tekkesi adlı kitap yayınlandı.

Osmanlı Arşivleri Uzmanı Tarihçi Muzaffer Çetin ile Gazeteci İbrahim İmamoğlu’nun 5 yıllık araştırmaları sonucu kaleme aldıkları Tavas Dediği Sultan Tekkesi adlı kitap yayınlandı.

Denizli’nin tanınmış işadamlarından Mazlum Bababalım’ın öncülüğünde başlatılan ve 5 yıl süren proje sonunda araştırmalarının kitap haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gazeteci İbrahim İmamoğlu, “Muzaffer Çetin’in Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım hakkındaki arşiv belgelerine ulaşmasıyla birlikte başlayan araştırma 1200’lü yıllara kadar gitti. Arşivlerde araştırmalar geniyledikçe yeni belgelere ulaşıldı. Sonuçta 5 yıllık çalışmalarımız meyvesini verdi ve kitap haline geldi. Kitabımızda insanlığın başlangıcından Türklerin Müslüman oluşuna, cahiliye dönemi Arap Alemi, Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi, İslam’ın müjdelenmesi, Türklerin Müslüman oluşu ve günümüze kadar gelen süreçte kurulup gelişen Tavas Karataş’taki Dediği Sultan Tekkesi’ne kadar bilgiler yer alıyor. 5 yıl süren araştırmalarımızda bize göre çok az bilgilere ulaşabildik. Zira bizim tarihimiz oldukça zengin. Bu çalışmalar devam ederse daha ayrıntılı bilgilere de ulaşilebilecektir. Bizim kitabımız yeni araştırmalara ışık tutacaktır” dedi.

TARİHİMİZİ BİLMİYORUZ

Türk kültür tarihi konusunda yapılan araştırmaların oldukça yetersiz olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Bizim tarihimizdeki olayların genellikle yabancı kaynaklardan alındığı anlatılır. Kendi tarihimizi ortaya çıkarmak için kendi arşivlerimizde yapılan araştırmalar oldukça sınırlı. Dünyanın her tarafına yayılmış ve asaleti ile ün salmış bu milletin, hayat felsefesini anlama ve anlatmaya mevcut araştırmalar yetersiz kalıyor. Siyasi tarihimizdeki yüzlerce zaferimizin altındaki gerçek sır neydi? On binlerce askerle yapılan seferler nasıl gerçekleşiyordu? Ölmeye ve öldürmeye hazır on binlerce insandan oluşan bu orduların sevk ve idaresi; geçtikleri arazi ve şehirlere hiçbir zarar vermeden; konakladıkları menzillerde arkalarında hiçbir kalıntı bırakmadan nasıl ilerleyebiliyorlardı? Türk milletini asil kılan neydi? Nasıl bir eğitim ve öğretimden geçiyorlardı? Kitabımızda az da olsa bu sorulara yanıt aramaya çalıştık. Projeye sahip çıkan ve destekleyen Bababalım ailesine ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Lotus Matbaacılık tarafından yayınlanan kitabın yayın kurulunda İbrahim İmamoğlu, Muzaffer Çetin, Ali Yıldız, Mustafa Kuzucuk, Mustafa Kamış, Nurkadın Esra Çetin ve İbrahim Öztürk yer alıyor.