5 ülkeden 15 öğretmen Denizli'de proje eğitime katıldı

5 ülkeden 15 öğretmen Denizli'de proje eğitime katıldı

Denizli’de “Pamukkale Ram Erasmus” projesi kapsamında eğitim düzenlendi

 (İHA) - Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Pamukkale Ram Erasmus+ projesine, proje ortağı olan Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs, İspanya ve Romanya’dan toplam 15 öğretmen katıldı. Yetersizliği olan öğrencilerin ve bu öğrencilerle çalışan öğretmenlerin refahını artırmayı hedefleyen projede 6 farklı yöntemin eğitimleri tamamlandı.

Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ortağı olduğu “School Well-Being 4 All” Erasmus+ projesinin ikinci hareketliliği 04-08 Mart tarihleri arasında Denizli’de gerçekleştirildi. Yetersizliği olan öğrencilerin ve bu öğrencilerle çalışan öğretmenlerin refahını artırmaya dönük çeşitli çalışmaların yaygınlaştırılmasını amaçlayan proje kapsamında, hareketlilik günleri boyunca 6 farklı yöntemin eğitimleri tamamlandı. 4 günlük ziyaret sürecinde katılımcılar, Orff Schulwerk Yaklaşımı, Akran Zorbalığını Önlemede Eğitsel Oyun Kullanımı, Hayal Etme Yöntemi ile Öfke Yönetimi, Müzik Terapi, Aerobik ve Stres Azaltma Faaliyetleri ile Duygular ve Duygu Farkındalığı konularında teorik ve uygulamalı şekilde bilgi edindiler.

Etkinlikler Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu ve Dentaş Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda gerçekleşti. İlimizdeki farklı okul ve kurum türlerini yakından görme ve inceleme şansına sahip olan konuklarımız, özel eğitim alanında yapılan çalışmalara hayran kaldıklarını, eğitim alanlarını, okul ve kurumların imkanlarını çok beğendiklerini dile getirdiler.

Eğitimlerin yanı sıra Denizli'nin çeşitli lezzetlerini tatma ve turistik yerlerini gezme fırsatı da bulan konuklar, Denizli’yi çok beğendiklerini, çok düzenli bir şehir olduğunu ve pek çok imkana kolaylıkla ulaşabilmenin çok avantajlı olduğunu vurguladı.
Dört günlük ziyaretin ardından, yapılan tüm çalışmalardan ve konukseverliğimizden memnuniyetlerini dile getirerek ülkelerine geri dönen katılımcılar, başka projelerde de birlikte çalışmak istediklerini iletti.