35. ŞİİRİNİ AL DA GEL! DENİZLİ ŞİİR GÜNÜ YAPILDI

35. ŞİİRİNİ AL DA GEL! DENİZLİ ŞİİR GÜNÜ YAPILDI

Geleneksel “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” şiir ve türkü dinletisinin otuz beşincisi Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Salon:4’te gerçekleştirildi.

Almanya Bülbülü Şair Ozan Mehmet Dağal, yeni piyasaya çıkan kendi bestelerinden oluşan “Bu Kulun Kime Yalvarsın?” müzik CD’sini etkinlik öncesi imzaladı.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YA-ZAR-BİR) tarafından düzenlenen sunuculuğunu Sadık Dağdeviren’in yaptığı programın açış konuşmasında YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” programının her ayın ilk haftasında devam edeceğini ayın diğer üç cumartesi gününde de edebiyat ve sanat konferanslarının devam edeceğini belirtti.  

Genel Başkan  Abdülkadir Uslu konuşmasında: “Gelenekselleşen bu programımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bu etkinliğimizde şairler kendi yazdığı şiirlerini okuyorlar. Bir aile ortamında gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin başta Denizli edebiyatına katkı verdiğini, yeni eserlerin üretiminin önünü açtığını görüyoruz. Amacımız şairlerin ve şiir severlerin birbirini tanımasına, şairlerimizin daha kaliteli üretimler yapmasına ve birbirinden beslenmesine zemin oluşturmaktır. Şairlerin şiirlerini sunduğu bu etkinlikte ozan ve sanatçılarımız da türküleriyle sahne alıyor. Bu şiir ve türkü dinletileri inşallah devam edecek.

Bunun yanı sıra okullardaki panellerimiz, şiir ve türkü dinletilerimiz devam ediyor. Şehir dışındaki sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşlarla edebiyat faaliyetleriyle ilgili irtibatlarımız da devam ederken üyelerimiz de bizleri şehir dışındaki etkinliklerde temsil ediyorlar. En son 3 gün önce düzenlenen Urfa Siverek’teki şiir ve türkü dinletisinde arkadaşlarımız Ali Tuluk, Fatma Özger Bilgiç, Necat Dürümlü, Orhan Oyanık, Özkan Guli yer aldılar,” dedi.

Genel Başkan Uslu bundan böyle etkinlik öncesi yeni kitap yayınlayan üyeleri için imza günü düzenleyerek onlara katkı vereceklerini belirterek:  “Bugün ilk imza gününü Yıllarca Avrupa’da müzik çalışmalarına devam eden, ünlü sanatçılarla ve ozanlarla aynı sahnede yer alan, meydan konserlerinde binlere seslenen Almanya Bülbülü, Gurbet Bülbülü, Gurbetçi şair Ozan Mehmet Dağal abimiz için düzenledik.  Yapımıİskender Doğan’a, güfteleri ve besteleri Mehmet Dağal’a ait olan yeni müzik cd’si “Bu Kulun Kime Yalvarsın?” ile başlayan imza günlerimiz bundan sonra da devam edecek.

Başkan Uslu, Etkinliklerine katılan, katkı veren,  destek veren herkese teşekkür ettikten sonra “salonla ilgili desteklerinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan beye de ayrıca teşekkür ediyorum,” dedi.

Genel Başkan Abdülkadir Uslu’nun konuşmasından sonra programa geçildi.

 “34. Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” etkinliğine şiirleriyle katılan şairler şu isimlerden oluştu:Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Yusuf Kabukçu, Mustafa Demirci, Abdullah Aksoy, Sami Şimşek, Muharrem Özçelik, Bayram Günel, Ünal Şahinler, Necmeddin Duman, Musa Soyuçok, İskender Doğan, Mehmet Dağal, Melahat Kuzu, Yaşar Aydınlık, Musa Akın, Mehmet Gökçe, İsmail Gökçe, Sevim Say, Nurettin Bilgen, Hüdayi Türköz, Hüseyin Say, Mehmet Akdağoğlu, Ozan şair Mehmet Dağal da yeni besteleriyle programa renk kattı.

Program sonrasında katılımcıların katılım belgelerini Genel Başkan Abdülkadir Uslu takdim etti. Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü’nün 36.ıncısı 4 Haziran Cumartesi günü DBŞB Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Salon:4’te saat:13.00’te gerçekleştirilecek.