25 BİN MEHMETÇİK GÖREV YAPIYOR

25 BİN MEHMETÇİK GÖREV YAPIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bütün imkanlar sefeber edilirken, Milli Savunma Bakanlığı 25 bin Mehmetçiğin sahada görev yaptığı duyurdu

Deprem bölgesindeki çalışmalara yardımcı olmak için Mehmetçik de sahaya indi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 25 bin 67 TSK personelinin deprem bölgesinde görev yaptığını açıkladı. Bakan Akar ayrıca bölgede görev yapan 4 askerin şehit olduğunu duyurdu.

DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Milli Savunma Bakanlığınca deprem bölgesine arama kurtarma ekibi ve malzeme götürmek için kurulan "hava yardım köprüsü"nde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

10'uncu Tanker Üs Komutanlığındaki inceleme ve denetlemelerinin ardından Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kuvvet Komutanları, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ile kuvvetlerin hareket merkezleri ve deprem bölgesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı yapıldı.

Sahadaki çalışmalar ve faaliyetlerdeki son durum hakkında bilgi alan Akar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından deprem sonrasında yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. (Mynet.com)