19 Mayıs bağımsızlığa giden İlk adımdır

19 Mayıs bağımsızlığa giden İlk adımdır

Memleket Partisi İl Başkanı Erhan Derici, 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor bayramı mesajı yayınladı.

Mimleket Partisi İl Başkanı Erhan Derici'nin açıklaması şöyle; "19 Mayıs, Atatürk'ün "Ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak, Türk Ulusu'nun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasını" sağlamak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır. 

İşgal girişimleri karşısında, tutsaklığı ve ülkenin içinde bulunduğu ağır koşulları yazgı olarak kabullenmeyen Atatürk, Türk Ulusu'nun büyüklüğünü, yüksek yeteneklerini, yurt ve bayrak sevgisini çok iyi bildiği için, büyük bir güven duygusuyla 19 Mayıs’ta Anadolu'ya geçmiştir. 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin de başlangıcı olan 19 Mayıs'ı kendisinin doğum günü olarak kabul etmiş ve böylelikle bu kutlu günü Ulusumuzla özdeşleşmenin unutulmaz bir abidesi olarak hafızalarımıza kazımıştır. 

Sözlerimi Atamızın çok değerli şu sözüyle bitirmek istiyorum; "Gençler, cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız."

Halkımızın bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm kalbimle kutluyor, Yüce Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, tüm Denizlili hemşehrilerimin bayramını da kutluyorum."