16 NİSAN’DA YAŞANANLARIN CEVABI VERİLECEKTİR

16 NİSAN’DA YAŞANANLARIN CEVABI VERİLECEKTİR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda’da yaşanan skandalın ardından ayağının tozulyla Denizli’ye geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda’da yaşanan skandalın ardından ayağının tozulyla Denizli’ye geldi. Bakanın ilk durağı Denizli’li sanayici ve işadamlarının bir araya geldiği istişare toplantısı oldu.

Bakan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz başta olmak üzere pek çok ismin katıldığı toplantıda kürsüye gelerek Hollanda’da yaşadığı sıkıntılı süreci anlattı.

Kaya, "Konsolosluğa 30 metre kala, 7 saat boyunca bir arabanın etrafında ve içinde hiçbir insanı ihtiyaçlarımızı karşılamamıza izin vermeyerek bizi tuttular. Biz dik durduk, çünkü 15 Temmuzda bu millet dik durdu. 250 tane canımızı verdik, şehidimiz var, gazilerimiz var. Millet bu vatanı, kanıyla, canıyla sulamıştır. Yaşadığımız diplomasi tarihinde bir utanç gecesiydi” diye konuştu.

Diploması tarihinde görülmeyecek şekilde sınır dışı edildiklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politkalar Bakanı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden 3 gün sonra bir kadın bakan olarak yaşadıklarını “tüm dünya tarafından üzerinde düşünülmesi gereken bir konu” olarak değerlendirdi.

Kaya, 16 Nisan'da Avrupalı tüm kardeşlerimiz bu yapılan insanlık dışı muameleye cevabı güçlü bir evetle verecektir." dedi.
 

“Bu Türkiye'nin daha da güçlenmesini istemeyen Hollanda'nın bize müdahalesiydi. 17 Nisan'da daha güzel bir Türkiye olacak inşallah" diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, “baba tarafından memleketim” dediği Denizli’den de yüksek oranda evet beklediklerini belirtti.

Kaya, “Kurtuluş Savaşı’nda Denizli’de efeler Yunan’a geçit vermemişti. Bu şehir vatan savunması kutsaldır diyen bir şehirdir. Sizler 16 Nisan’da da eminim güçlü bir şekilde evet diyeceksiniz” diye konuştu.