15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI VE ŞEHİTLER YOLU AÇILIYOR

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI VE ŞEHİTLER YOLU AÇILIYOR

Merkezefendi Belediyesi tarafından Selçukbey Mahallesi’ne kazandırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu Açılışı Cumartesi günü saat 19.30’da açılıyor.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Selçukbey Mahallesi’ne kazandırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu Açılışı Cumartesi günü saat 19.30’da açılıyor. Vatandaşlar, tank ve tanka karşı duran insanların bulunduğu anıta, kurulduğu günden bu yana yoğun ilgi gösteriyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bu anıtımız milletimizin darbeye, uluslararası işgale karşı direniş ruhunu hep canlı tutacak” dedi.

FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçti. Millet 15 Temmuz gecesi hainlerin yapmak istediği darbe girişimine, tanka, tüfeğe karşı koyarak engel oldu. Hainlerin darbe girişimini geri püskürttü. Milletin sayısız destanlar yazdığı o kara gecede fotoğraf karelerine birçok olay yansıdı. Onlardan biri de vatandaşların darbecilerin kullandığı tankın önüne siper olmasıydı. Merkezefendi Belediyesi, o fotoğraf karesini anıta dönüştürdü. Selçukbey Mahallesi’ne yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu açılıyor. 15 Temmuz gecesini temsil eden ve yapımı yaklaşık 6 süren bir tank ve tankı durdurarak Türk bayrağı açan insanların maketi bulunuyor.

15 Temmuz Cumartesi akşamı saat 19.30’da açılışı gerçekleştirilecek olan anıta vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

“BU ANIT DARBEYE KARŞI DİRENİŞ RUHUNU HEP CANLI TUTACAK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yaptığı açıklamada, “Anıtımız milletimizin darbeye, uluslararası işgale karşı direniş ruhunu hep canlı tutacak” dedi. Başkan Subaşıoğlu, “15 Temmuz gecesinde asker üniforması giymiş teröristler ülkemizde Türk milletinin imkânlarıyla, ordumuzun millete hizmet etmek için alınan tankları ele geçirdi. Darbe girişiminde bulundu. Ama milletimiz o gece darbeye karşı öyle bir direniş gösterdi ki, her anı bir destan olarak kayıtlara geçti. Kara gecede darbe girişimine ‘dur’ dedi. Vatanına, milletine, bayrağına, meclisine, Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Merkezefendi Belediyesi olarak biz de o gecede sembol haline gelen bir resmi anıt haline getirdik. Vatandaşlarımızın tanka siper olması hepimizin hafızasında yer etti. Burada yaptığımız anıtta da milletimizin o gece yaşadıklarının bir hatırasını ortaya çıkarmış olduk. Bu anıt, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü temsil edecektir. 15 Temmuz Cumartesi akşamı saat 19.30’da Selçukbey Mahallemizdeki açılışımıza tüm hemşerilerimi bekliyorum” dedi.

ANITTA BİR HATIRA DEFTERİ BULUNUYOR

Merkezefendi Belediyesi tarafından kazandırılan ve vatandaşların her gün hatıra fotoğrafları çektirdiği anıtta bir de ‘Anı defteri’ bulunuyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da bu hatıra defterine 15 Temmuz ile ilgili düşüncelerini yazdı. Başkan Subaşıoğlu, bununla da ilgili olarak “15 Temmuz için vatandaşlarımız hatıra defterine düşüncelerini yazabilirler” dedi.

CAHİT ÖZKAN ANITI ZİYARET ETTİ

AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan da açılış öncesi 15 Temmuz Şehitler Anıtı Ve Şehitler Yolu’nu ziyaret ederek, anıtın yapılışı hakkında Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’ndan bilgiler aldı.