15 Temmuz Denizli Destanı Belgeseli yapıldı

15 Temmuz Denizli Destanı Belgeseli yapıldı

Canlı tanıkların anlatımıyla 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıldönümünde Denizli özelinde darbe gecesinde yaşananların anlatıldığı bir belgesel yapıldı.

15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü’nün kutlandığı bugün, 15 Temmuz akşamı yaşananların birinci ağızdan anlatıldığı, canlı tanıkların gözünden değerlendirildiği belgesel 15 Temmuz 2022 Cuma günü yayına girdi. Medya Karapınar ve MK Ajans işbirliğinde gerçekleşen 23 dakikalık belgeselde gazetecilerin, siyasilerin, iş dünyasının ve vatandaşların gözünden darbe haberini aldıkları andan itibaren gelişen süreç ve yaşadıklarını anlattılar. Yapılan konuşmalarda ağırlıklı olarak hain darbe girişimine karşı Türk Milleti’nin tek vücut olduğu, herkesin organize olmadan bir şekilde meydanlarda buluştuğu darbe girişiminin önlendiği vurgusu yapıldı. Ayrıca bir daha bu tarz darbelerin yaşanmaması için milletimizin tek vücut olduğu ve gereken cevabın verileceği söylendi.

“Denizli’de o akşam ne oldu, neler yaşandı”

15 Temmuz 2016 günü yaşananları belgeselde anlatan Medya Karapınar İmtiyaz Sahibi Gazeteci Mustafa Karapınar, “Böyle bir belgeselin yapılması çok önemli. Türkiye genelinde ve büyükşehirlerde genel hatları ile çok sayıda belgesel yapıldı. Denizli özelinde bir belgeselin yapılmasını önemsiyoruz. Bu anlamda konuşmacı olan, o geceyi bizlere anlatan değerli insanlara çok teşekkür ediyoruz. Projenin hazırlık ve tamamlanma aşamasında bizlere destek olan ekip arkadaşlarımız ve DM Tanıtım Ajansa’da çok teşekkür ediyoruz. Bu memleket, 60’da, 80’de, Post Modern darbede çok şeyler yaşayıp çok şeyler çekti. Bir daha o günlere dönmeyi kesinlikle istemiyoruz. Biz bu belgeselde onları anlattık. Denizli’de o akşam ne oldu, neler yaşandı ve sonraki günlerde edinilen gözlemleri Denizli halkının bilgisine ve hafızasına sunduk” dedi.