1176 Derneği Çal’ın tarih ve kültürel değerlerini masaya yatıracak

1176 Derneği Çal’ın tarih ve kültürel değerlerini masaya yatıracak

Denizli’de 1176 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Balık, Çal’ın tarihi, kültürel değerleriyle ilgili önümüzdeki dönemde panel, seminer, konferans ve toplantılar yapacaklarını söyledi.

Denizli’de 1176 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Balık ve yönetim kurulu üyeleri Çal Kaymakamı Mert Can Canga’yı, makamında ziyaret etti. Dernek olarak 2023 yılını Çal bölgesine ayırdıklarını ilçenin tarih ve kültürel değerlerini düzenleyecekleri panel, seminer ve toplantılarla masaya yatıracaklarını anlatan 1176 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Balık, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Çal Kaymakamı Mert Canga’ya bilgi verdiklerini söyledi.

1176 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Balık’ın Çal ilçe ziyaretine dernek üyeleri Prof. Dr. Hasan Kara, Doç. Dr. Gencal Şenyayla ve Doç. Dr. Osman Aydınlı da katıldı. Dernek Başkanı Doç. Dr. İbrahim Balık, Çal Kaymakamı Mert Çanga’nın, ilçenin tarihi değerleri olan Apollon Lerbanios Tapınağı, Müftü Ahmet İzzet Efendi'nin Evi ve ilçe merkezindeki bir kaç tarihi mekânın ayağa kaldırılması ve tanıtılmasını çok önemsediğini dile getirdiğini söyledi. Dernek olarak Çivril ilçesine ayrı bir çalışma programı hazırlayacaklarını anlatan 1176 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Balık, “Dernek olarak Çal ilçemize gezi ve ziyaret programı düzenledik. Müftü Ahmet İzzet Efendi başta olmak üzere Çalın tarihi değerlerinin tanıtılması için Çal da 2023 yılı içerisinde bir kaç konferans ve panel düzenlenmesi yönünde dernek yönetimi olarak karar aldık. Çal ın tarihi, kültürü, manevi değerleri kesinlikle tanıtılmalı. Gelecek kuşaklara aktarılmalı. O dönemde yaşanan bütün zorluklara rağmen gösterilen büyük özverili çalışmaları gençlerimize mutlaka anlatılmalı” dedi