101 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı mutlaka yeniden kazanacağız

101 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı mutlaka yeniden kazanacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Büyük Taarruz’un 101’inci yıl dönümünü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, 101 yıl önce 26 Ağustos 1922’de, büyük zaferin ilk adımının atıldığını söyleyerek, “Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Büyük Taarruz’un 101’inci yıl dönümünü kutluyor, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Emperyalizme karşı, o gün konulan irade bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Bugün de ekonomisiyle, tarımıyla, sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Büyük Taarruz’un 101’inci Yıldönümünde ekonomik bağımsızlığın her zamankinden daha çok tehdit altında olduğunu ifade eden İlhan, “Ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşlarımızın sırtına yüklenmekte, ekonomik bağımsızlığımız günden güne kaybedilmektedir. Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçilerimizdir, hayvancılıkla geçinen yurttaşlarımızdır. Paramızın değerini yitirmesi nedeniyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçilerimiz yeterince desteklenmemektedir. Diğer taraftan, özellikle son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla çiftçilerimizin malının değeri pula dönmüştür.” dedi.

İlhan, “101 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı mutlaka yeniden kazanacağız ve işte bu inançla, bu azimle bundan neredeyse 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden hiç geri adım atmayacağız. Bugün ülke olarak geldiğimiz nokta göstermektedir ki, Atatürk devrimleri ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi; milli egemenliğin güvencesi aynı zamanda karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik ve sosyal sorunların tek çaresidir. İşte bu nedenle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizler için kurduğu Cumhuriyete, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Cumhuriyetimizin hedeflerini ve bizzat Atatürk ve arkadaşları tarafından belirlenmiş ilkelerini değiştirme, yok etme gayretleri boşuna olduğunu söyleyen İlhan, “Çağdaş Cumhuriyetimiz yüz binlerce şehidimizin kanı ile kurtarılan yurdumuzda bedeller ödenerek kurulmuştur. Bu duygularla, Ülkemizin kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve toprağı vatan yapan kahramanlarımızı saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum” diye konuştu.