10. Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongresi PAÜ Ev Sahipliğinde Başladı

10. Uluslararası Katılımlı Bakım Teknolojileri Kongresi PAÜ Ev Sahipliğinde Başladı

PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde 20-22 Ekim tarihinde gerçekleşecek uluslararası katılımlı 10. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisidüzenlenen açılış töreni ile başladı

Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Denizli Şubesi tarafından PAÜ ev sahipliğinde gerçekleşen kongrenin açılış programına; Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Umut Cüneyt İyiol, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ, PAÜ Malzeme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cemal Meran, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından yetkililer, sanayiciler, stant açan firmaların temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış programında konuşma yapan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, sözlerinin başında oda olarak yaptıkları çalışmalara değinirken, bakım teknolojileri alanında geliştirici çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. Dijitalleşmenin arttığı günümüzde, ülkemizin makine ve üretim ara girdilerinde dışa bağımlılığının ve işletme maliyetlerinin azaltılması adına doğru ve planlı bakım yaklaşımında bu dijitalleşmenin kullanılmasının önemine dikkat çekti. Bakım mühendisliği konusunda bakım personelinin mesleki eğitimlerinin devam ettirilmesi gerektiğine değinen Yunus Yener, üniversitelerin bu konuda müfredatlarında alanın pratik ihtiyaçlarını karşılayacak geçişlerin yapılması gerektiğini söyledi. Kongrenin düzenlenmesinde kendilerine destek veren başta Pamukkale Üniversitesi olmak üzere paydaş kurum ve kuruluşlar ile firmaların temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

Açılışta konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar bu kongre vesilesi ile makine ve teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve firmalar ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bakım teknolojileri konusunda verimli çıktıların alınacağı bir kongre olması temennisinde bulundu.

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen ve ana teması ‘Bakımda Dijitalleşme ve Dijitalleşmede Bakım’ olarak belirlenen Uluslararası Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi (BTKS 22) için PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında farklı alanlarda faaliyet gösteren otuz dört firma stant açtı. Üç gün sürecek kongrede on dört oturumda çeşitli konferanslar, sunumlar, sergi ve eğitimler gerçekleştirilecek.