Buldan'da “10 Okula 10 Kitaplık Proje”si Hayata Geçiyor

Buldan'da “10 Okula 10 Kitaplık Proje”si Hayata Geçiyor

Eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin iyi yetişmesinin yanı sıra akademik hayatına katkı sunacak “10 Okula 10 Kitaplık” projesi hayata geçiyor.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in eğitime verdiği destekler devam ediyor. Bu kapsamda, eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin iyi yetişmesinin yanı sıra akademik hayatına katkı sunacak  “10 Okula 10 Kitaplık” projesi ilk olarak Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hayata geçirildi.

Kaymakam Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, AK Parti İlçe Başkanı Naci  Çomuk, Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen, Emniyet Müdürü Turgay Temel, Okul Müdürü Mehmet Sökmen, öğretmen ve öğrenciler ile belediye birim amirleri Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Z-Kütüphanesinde oluşturulan  kitaplığı  gezdi. 

Buldan Belediyesi’nin roman, hikaye, araştırma, şiir, deneme, masal gibi kitapların yanı sıra öğrencilerin akademik kariyerine katkı sağlayacak yardımcı ders kitaplarında bulunduğu çok sayıda kitap, Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin hizmetine sunuldu. 

Proje ile ilgili bilgi veren Başkan Şevik, “ 10 Okula 10 Kitaplık” projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Çocuklarımızı okumaya teşvik etmek, internet ortamından uzaklaşmak ve okul başarılarını katkı sağlamak amacıyla hazırladığımız  ‘10 Okula 10 Kitaplık’ projemizin ilkini gerçekleştirdik. Okul kütüphanesi olmayan okullarımıza kitap ve kitaplık desteklerimiz devam edecek. Bugün Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kitaplık açılışı gerçekleştirdik. Öğrencilerimize ve okul idaresine hayırlı olsun. Okuyarak gelişen ve büyüyen nesillere hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolusu Lisesi Z-Kütüphane ve kitaplık açılışının ardından protokol üyeleri, okula devam eden özel öğrencilerin  karnelerini verdi.