1 MAYIS EMEK VE VATAN MÜCADELESİDİR

1 MAYIS EMEK VE VATAN MÜCADELESİDİR

Tüm İşçi Hakları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ile Vatan Partisi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını Türk Bayrakları ile kutladı.

Tüm İşçi Hakları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ile Vatan Partisi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını Türk Bayrakları ile kutladı.

Gazi İlkokulunu önünden Çınar Meydanına kadar Türk Bayrakları ile yürüyen grup burada saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konuşmalar yaptı.

İlk konuşmayı yapan Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan 1 Mayısın tarihçesini anlattıktan sonra, bizler bu meydanlara işçilerin sorunlarını dile getirmek, İstiklal Marşımızı söylemek için çıktık dedi. İşçi sınıfının önündeki en büyük sorunun kıdem tazminatı olduğunu söyleyen Özkan bu haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirtti. Özkan, millet olarak büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz ancak bu aşmanın yolu basit, üretim ekonomisi ile aşarız. Atatürk nasıl yaptı ise biz de öyle yaparız dedi. TGB İl Başkanı Barış Dikmen’de Şanlıurfa’da kutlamalara giderken kaza yaparak hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına baş sağlığı ve yaralananlara da acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında Türkiye’nin yalnız ekonomik kriz yaşamadığını siyasal kriz de yaşadığını, bunu da ancak bir milli hükümetle aşabileceğimizi belirtti.

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Amerikan emperyalizminin kötülüklerini en fazla yaşamış bir millet olarak ABD darbesine maruz kalan Venezuela halkının yanında olduklarını, Venezuela işçi sınıfının 1 Mayısını da kutladığını belirtti. Kasapoğlu, ülke büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Koşullar bir milli hükümeti zorluyor. Hem ekonomik hem de siyasi krizin çözümü bir milli hükümettir. Atatürk’ün kamucu karma ekonomik modeli bize yol gösteriyor. Başka yol aramamıza gerek yoktur. Çin, Hindistan, Rusya, Güney Afrika, Brezilya gibi dünyanın kalkınan tüm devletleri bu modeli izliyorlar dedi.

Kutlamalar konuşmaların ardından halaylar çekilerek son buldu.