Yüksekçıta bir üst guruba çıktı

Yüksekçıta bir üst guruba çıktı

TBF erkekler bolgesel liginde mucadele eden Yuksekcita okulları eleme gurubundaki maclarını tamamladı. Zorlu rakiplerinin oldugu gurubunda 12 maç yapan Yüksekçıta bu maçlarin 8"inden galip gelmeyi…

TBF erkekler bolgesel liginde mucadele eden Yuksekcita okulları eleme gurubundaki maclarını tamamladı. Zorlu rakiplerinin oldugu gurubunda 12 maç yapan Yüksekçıta bu maçlarin 8"inden galip gelmeyi başararak bir üst gruba yükselmeyi başardı. 
Simpaş Denizli Basketbol takımının kapanmasının ardindan Denizli'yi basketbol arenasında temsil eden tek takim olan Yüksekçıta basketbolun 2. yılında böyle bir başarıya ulaşarak Denizlili tüm basketbol severlerin gururu oldu.

Konu hakkında yapılan açıklamada, "asıl yatırımını altyapı da gercekleştiren Yüksekçıta Basketbol yaptığı yatırımların karşılığını fazlasıyla almıştır. Bu sene kulüpler bazında hem U 16 hem de U 18 de Denizli şampiyonu olan Yüksekçıta, okul sporlarında da yine U18 de Denizli Şampiyonu olmustur. U 11 de ise final gurubundaki son 4 takım arasına kalmayı basarmıştır." denildi.  


Yöneticiler daha sonra ise, "Bu başarılarının ardından tesisleşmeye yapılan büyük yatırımlar yatmaktadır. Yüksekçıta okullarının bünyesinde yeralan yüksek standartlardaki kapalı spor salonu açık alan basketbol, tenis, voleybol ve futbol sahaları ile aynı anda 50 sporcunun konaklayacağı kulup lojmanı ve işinde yetkin basketbol antranörleri bu başarıların ardındaki en onemli güçtür." dediler.