Yol sorunu çözülmeyen vatandaşlardan tepki

Yol sorunu çözülmeyen vatandaşlardan tepki

Buldan ilçesine bağlı Bostanyeri Mahallesi sakinleri, toprak yoldan şikayetçi. Yapılan bütün şikayetlere rağmen sonuç alamayan mahalle sakinleri, yıllardır sorunlarla yaşadıklarını belirttiler.

Denizli’nin Buldan ilçesinde Bostanyeri Mahalle sakinleri, yıllardır sorun yaşatan toprak yolla sorun yaşamaya devam ediyor. Gerek araçlarda oluşan maddi zararlar, gerek tarımsal sıkıntı yaşayan mahalle sakinleri ayrıca yıkadıkları kıyafetlerini de asamadıklarını söyledi. Bostanyerinde oturan ev hanımı Güngör Şakır, “Yazın tozdan topraktan, kışın çamurdan dolayı çile çekiyoruz. Pencerelerimizi dahi açamıyoruz. Evin dışına çıkamıyoruz. Ben kendim bizzat defalarca Buldan Belediyesine başvurdum. Ama hiçbir iş yapılmıyor. Çilemiz ne zaman sona erecek bilmiyoruz” dedi.

Mahallede yıllardır hayvancılık yapan üretici Ali Ok ise hayvanlarının tozdan etkilendiğini belirterek “Hayvanlarımız sürekli hasta oluyor. Yolun tozundan etkileniyorlar. Kazandığımızı veteriner ve ilaç masrafı yapıyoruz. Yolun yapılmasını istiyoruz” dedi.

Bölgede çiftçilik yapan Hüseyin Şakır’da, on yıldır uğraştıkları halde sonuç alamadıklarını dile getirerek “Seçim zamanı Belediye Başkanımız buraya sık sık geldiği halde seçildikten sonra hiç gelmedi. Şimdi biz on defa yanına gittiğimiz halde bize tamam diyor, sonrada Denizli’ye yönlendiriyor. Bostanyeri’nin sebzesi, meyvesi, keçisi, koyunu çok ünlüydü. Şimdi tozdan dolayı hiçbir şey yetişmiyor. Vatandaşlar üzüm bağlarını söktüler. Bıktık artık bu yoldan” ifadelerini kullandı.
Bölgenin ziraai ürünleri ve doğasıyla birlikte, Denizli manevi ikliminin önemli şahsiyetlerinden olan İçme Dedesi ve Kumralı Dedesiyle de çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edildiğini hatırlatan Bostanyeri Mahalle Muhtarı Muhammet Yeşildağ “ Bizim en büyük sorunumuz yolumuz. Vatandaşlarımız ve hayvanlarımız ve bitkilerimiz yoldan çok kötü etkileniyor. Artık öyle hale geldi ki vatandaşlarımız ektiği ürünleri söktü. Üzüm bağlarını söken vatandaşlarımız var. Yolun sorumluluğu Buldan Belediyesine ait olmakla birlikte sonuç alamadığımız için, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın yanına gidiyoruz. Kendileri bozulan yolda kepçeyle, grayderle yaşanan sorunları çözmeye yardımcı oluyor. Ama Buldan Belediyesinin sorumlu olduğu yolumuza asfalt veya taş döşemesi yapmasını ve sorunumuzu çözmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)