YEREL SEÇİMLERİN NABZI HIZLANIYOR

YEREL SEÇİMLERİN NABZI HIZLANIYOR

Kulisler, yerel seçimlerde kimlerin aday olacağı, kimlerin aday olmayacağı ve kimlerin ağa babaları tarafından piyasaya sürüleceğini konuşmaya başladı.

Kulisler, yerel seçimlerde kimlerin aday olacağı, kimlerin aday olmayacağı ve kimlerin ağa babaları tarafından piyasaya sürüleceğini konuşmaya başladı.  Özellikle Ak Parti bünyesinde o kadar kirli fısıltı var ki, bunların hızına yetişmek mümkün değil. Her gurup, güçlü iktidar partisinin bünyesinde kendisine göre doğru olanı yapmak istiyor,, Gönüllerinden geçeni adayı lanse etmek, gönüllerinden geçmeyeni de saha dışına atmak için mücadele veriyorlar.

Kulis haberlerinin en büyüğü, Başkan Osman Zolan’ın aday gösterilmeyeceği yönünde. Bu kulis bilgisini paylaşanlar, Belediye başkanları toplantısında Osman Zolan ve ekibine “Hazırlıklarını yap” denilmemesini gösteriyorlar. Çünkü Ak Parti bünyesinde aday olacak olan kişilere genel merkez tarafından “hazırlığını yap, çalışmalarına başla” deniliyormuş. Ama bu Osman Zolan’a söylenmemiş.  Her ne kadar milletvekili Cahit Özkan, twetter hesabından bir kere “Zolan ile devam edeceğiz” dese de, bu açıklamanın ve desteğin gerisi gelmeyince elbette konuşulanlar zihinleri bulandırıyor. Zaten Zolan kendisi de Muhtarlar başka olmak üzere çeşitli kesimlerle yaptığı toplantılarda sadece yaptıklarını anlatıyor, yola çıkıyoruz veya devam edeceğiz diyemiyor. Ve Büyükşehir konusunda hiçbir zaman geç kalmayan, adayı en son açıklamasına rağmen, kulislerle adayın ismini sızdıran Ak Parti, bu kez  gerçekten kulislerde su sızdırmıyor.

Ak Parti bünyesinde diğer bir kulis haberi ise; eski milletvekillerinden Osman Nuri Filiz’in güçlü bir ekip ile ilimize geleceği ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konusunda. Merkezefendi ve Pamukkale Belediye Başkan adaylarını da beraberinde getireceği, bunlar arasında Sezer Cihan ve Muharrem Kavurgacı’nın olduğu konuşuluyor.  Bu üç isim, geçmiş dönemde zaten ilimizdeki yerel yönetimlere aday olmuşlardı. Ama bu tarihlerde Nihat Zeybekci’nin güçlü siyaseti karşısında varlık gösterememişlerdi. Şimdi ise; Denizli Ak Parti meydanı boş bulunuyor.   Çünkü Zeybekci’nin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde komisyona alınması, ilimizde boşluk ortaya çıkardı. Bu durumu değerlendirecek bir çok kesimler var.

Bir diğer konuda milletvekili Şahin Tin’in isminin ortaya çıkmasıdır. Her ne kadar kendisi Türkiye genelinde Stadyumda kongre düzenleyen başkan olarak lanse edilen isim olsa da, başarısız bir Büyükşehir adaylığı için isminin geçmesi talihsizliktir. Ve Ak Parti bünyesinde kimse Tin’in ismine sıcak bakmaz. 

Yukarıdaki kulis bilgilerinden sonra, Ankara kulislerinde de ilimiz siyasileri açısından önemli bilgiler konuşulmaya başlanmış bulunuyor. İlimizde her ne kadar eski popülerliği olmasa da Ak Parti’nin Ankara siyasetinde önemli bir yeri olan Nihat Zeybekci yine kapalı kapılar ardından düğmeye basmaya başladı. Ve sessiz sedasız bir şekilde İlimizde anket yaptıran Ak Parti Genel Merkezi’nin anket çalışmalarından sürpriz isimlerin çıktığı konuşuluyor.  İlimizin en ücra köşelerine kadar yapılan anket çalışmalarından Başkan Osman Zolan isminin bütün kesimler tarafından “Belediye Başkanı” olarak bilinmesi ve kendisine güven duyulması; Ak Parti bünyesinde Osman Zolan isminin kenara atılacak bir isim olmadığını ortaya çıkardı. Ve “projelerimi tamamlamak için bir dönem daha yetki istiyorum” diyen Başkan Zolan’ın genel merkez tarafından aday gösterileceği konuşuluyor.

Anket çalışmalarının sonucunda; Denizli merkez ilçelerini kapsayan bölümünde ise mevcut her iki ilçe başkanın “Belediye Başkanlığı’nı” taşıyamadıkları ortaya çıkmış. Zaten Pamukkale Belediyesi için Hüseyin Gürlesin isminin düşünülmediği eskiden beri konuşuluyordu. Ancak sesli dile getirilemiyordu. Anket çalışmasından sonra sesli dile getirilen kulis bilgilerinde ilçe başkanlıklarına yeni isimlerin aday olması kesin konuşuluyor. Yine kulislerden sızan bilgilere göre, Merkezefendi için 2018 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Av. Hasan Oymak’ın, Pamukkale adaylığı için ise eski milletvekillerinden Nurcan Dalbudak’ın ismi konuşuluyor.   

Ak Parti adayların açıklanmasına kadar bu tür kulis bilgilerini daha çok konuşur. Güçlü iktidar partisinde bu tür kils yapılmasından ve çeşitli kişilerin isimlerinin geçmesinden daha tabii bir şey olamaz.

Bekleyip göreceğiz.