Yeni Başkanlara Çağrı :UYGARLIK DİLİ TÜRKÇEYİ KORUYALIM

 Yeni Başkanlara Çağrı :UYGARLIK DİLİ TÜRKÇEYİ KORUYALIM

 Yeni Başkanlara Çağrı :UYGARLIK DİLİ TÜRKÇEYİ KORUYALIM

Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şube Başkanı Elif Çobanoğlu'ndan yeni seçilen Belediye Başkanlarına çağrı :

 Tüm Türkiye 31 Mart günü seçime gitmiş ve yerel yöneticilerimizin kimler olması gerektiğini büyük bir olgunlukla kararlaştırmış ve bütün dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu sonuçlar yıllardan beri halkın tercihlerine saygısızlık eden, halkı küçümseyen faşizan zihniyetlere de iyi bir ders olmuştur. Seçilen tüm Belediye Başkanlarımızı kutlar, görevlerinde başarılar dileriz. Bu seçimlerin toplumsal barışımızı sağlamak yönünde bir adım olmasını diler, yeni seçilen Başkanlarımızdan bu yönde adımlar atmasını bekleriz. 

Toplumsal dokumuzun ve kültürel yapımızın devamlılığı dilimizle başlar. Son yıllarda emperyalist ve yoz kültürün tüm alanlarda olduğu gibi dilimizde de etkisi görülmektedir. Güzelleşme ve bilimsel keşifler dilimizle başlar. Tüm kurumlarımızın bu konuda görevli olması gerektiği gibi, Belediyelerimizin de eğitimde, bilimde, kültürde, sanayide, , tabelalarda, sanat ve sporda  yabancı dillerin Türkçeyi bozan etkilerini önlemek gibi görev üstlenmesi gerekmektedir. Biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Türkçemizin uygarlık ve bilim dili yönündeki gelişme olanaklarını değerlendirmek, yeni seçilen Sayın Başkanlarımızın öncelikli görevidir diye düşünüyoruz. 

Sayın başkanlarımızın; insanımızı vatanına, topluma, üretime ve kendisine yabancılaştıran emperyalist kültüre karşı kararlı bir mücadele içinde olacaklarına olan inancımızla kendilerinden beklentilerimizi kamuoyuna sunuyoruz.

Dildeki yozlaşmanın en belirgin yansıması tabelalarda görülmektedir. Neredeyse Türkçe yazılmış tek bir işyeri tabelası bulmak mümkün değildir. Bu durum toplumdaki ve dildeki yozlaşmanın üst sınırıdır. 

Buradan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi belediye başkanımız Sayın Şeniz Doğan ve Pamukkale belediye başkanımız Sayın Ali Rıza Ertemur olmak üzere yeni seçilen tüm Belediye başkanlarımızdan tabelaların Türkçeleştirilmesi konusunda ciddi adımlar atmasını, belli bir süre içerisinde Türkçe olmayan tabelaların değiştirilmesini ve yeni ruhsat verirken de   işyerlerine kesinlikle yine Türkçe olmayan tabela ruhsatı vermemelerini istiyoruz. 

Uygarlık dili Türkçeyi geliştirme konusunda Sayın Başkanlarımızın Cumhuriyet Kadınları Derneğinin mücadelesinin yanında olacağına olan inancımızla görevlerinde başarılar diliyoruz.