YAZARLARIMIZ KİTAPLARINI İMZALAYACAK

YAZARLARIMIZ KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Gazetemiz köşe yazarı Gazeteci İbrahim İmamoğlu ile Arşiv Uzmanı Muzaffer Çetin, Denizli 2. Kitap Fuarı’nda kitaplarını imzalayacaklar. 2 ve 8 Nisan tarihleri arasında 4 ayrı kitabı imzalayacak…

Gazetemiz köşe yazarı Gazeteci İbrahim İmamoğlu ile Arşiv Uzmanı Muzaffer Çetin, Denizli 2. Kitap Fuarı’nda kitaplarını imzalayacaklar. 2 ve 8 Nisan tarihleri arasında 4 ayrı kitabı imzalayacak olan yazarlar, Denizli halkını fuara bekliyorlar.

Denizli tarihinin köşe taşlarını arşiv belgeleri ışığında ortaya çıkarmaya çalışan Gazeteci-Yazar İbrahim İmamoğlu ile Arşiv Uzmanı Muzaffer Çetin, “Çardak Tarihi, Tavaslı Osman Ağa ve Zaviye’den Zeyve’ye ile Dediği Sultan” kitaplarının imza gününü Denizli Kitap fuarında yapacaklar.

Denizli Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap fuarında 2 Nisan ve 8 Nisan tarihleri arasında kitaplarını imzalayacak olan ikili, Denizli halkını fuara davet etti.

Tarih konusundaki kitapların kaynak eser olduğunu belirten İbrahim İmamoğlu, “Kendi köyüm olan Çal ilçesi Akkent mahallesinin ikinci kitabı olan Zaviye’den Zeyve’yi kitabı ile bir dönem Denizli bölgesine damgasını vurmuş olan Osmanlı mütesellimi Tavaslı Osman Ağanın hayatını anlatan ve Tavaslı-zadelerin soy kütüğünü, görkemli ve hüzünlü hayat öykülerini içeren Tavaslı Osman Ağa ile; Türklerin Batı Anadolu bölgesine fetih için geldiklerinde 2 milyon Türk’ün bekleme alanının kapısı olan Çardak’ın tarihini anlattığımız Çardak Tarihi isimli kitaplarımızı Büyükşehir Fuar standında 8 Nisan tarihinde imzalayacağız. Osmanlı arşiv belgelerinin ışığında hazırladığımız kitaplarımız gelecek nesillere kaynak olacak konumda yazılmıştır. Roman havası verilerek tarihi kronoloji içerisinde ele aldığımız eserlerimiz halkımız tarafından beğenilecektir” dedi.

2 Nisan tarihinde ise, Denizli’nin ilk milletvekillerinden ve Pamukkale Seyahat’in sahibi Mazlum Bababalım’ın dedesi Hacı Mazlum Bababalım’ın hayatının anlatıldığı Dediği Sultan kitabının tanıtılacağını anlatan İbrahim İmamoğlu, “2 Nisan tarihinde ise, Denizli kitap fuarı Yazar Bir standında Dediği Sultan kitabımızın imza günü vardır. Denizli’nin yetiştirdiği değerlerden birisi olan Hacı Mazlum Bababalım ve onun postnişin olduğu Yukarı tekkenin tarihi konumunu anlattığımız bu eserimizde aynı zamanda Türk tarihini de kısaca anlattık. Anlattık ki, tekkelerin, zaviyelerin eskiden ne denli önemli olduğunu, Ahilik geleneğinin ve teşkilatının sadece şehitlerde değil; dağ başlarında da çok önemli görevler üstlendiğini anlatmaya çalıştık. Denizli halkını fuara davet ediyoruz” şeklinde konuştu.