Yararlı bir işe destek veriyorlar

Yararlı bir işe destek veriyorlar

Denizli İl Müftülüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde, "En İyi Narkotik Polisi Anne" ve "Narko-rehber Eğitim Modülü" başlıkları altında düzenlenen seminere Vali Ali Fuat Atik katıldı.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salon'unda gerçekleşen seminere, Vali Ali Fuat Atik'in yanı sıra, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Özer, İl Müftü Yardımcıları Semih Keskin ve Ramazan Özgün Türkmen, Narkotik Şube Müdürü Gürkan Varol, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, şube müdürleri, din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Narkotik Şube Müdür Yardımcısı Cemil Özdemir, "En İyi Narkotik Polisi Anne" ve "Narko-rehber Eğitim Modülü" hakkında seminerini icra etti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "İl Müftülüğümüz ile İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen seminerimizde, sigara, alkol, kumar, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar ile her türlü bağımlılık konusunda toplumsal bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılıkla mücadele konularında personelin bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar icra ediyoruz. Bugün burada 'En İyi Narkotik Polisi Anne' ve 'Narko-rehber Eğitim Modülü'nün personelimiz tarafından bilinmesi önem arz ediyor. İlimizde görev yapan tüm personelimiz bu eğitimlerden istifade edecektir." dedi.

SİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Vali Ali Fuat Atik bağımlılıkla mücadele konusunda din görevlilerine hitaben şunları söyledi: "İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubemizin yürüttüğü çalışmaları yakinen biliyorum. Şubemiz personeli yaptığı çalışmalarda çok önemli ve ulvi bir vazife ifa ediyor. Ancak, toplumu tehdit eden musibetlerle kolluk kuvvetlerimizin tek başına mücadele edebilmesi mümkün değildir. Toplumumuzun özellikle manevi gücü konumunda olan din görevlilerimize de bu konuda önemli görevler düşmektedir. Ayrıca din görevlilerimizin vazife yaptığı mahallelerde tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olması, onlara her türlü zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık konusunda rehberlik yapması elzemdir. Toplumumuzun karşı karşıya kaldığı problemlerin çözümünde, sizler etkin bir rol almalısınız. Toplumumuzu zehirleyen ve geleceğimizin göz aydınlığı olan evlatlarımızı bataklığa çekenlerle mücadelemizde bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmada sorumluluğunuz bulunmaktadır."

Konuşmalardan sonra seminer sona erdi.