Yalçınkaya, ‘Hedef, Balıkesir’de Dünya Triatlon Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak’

Yalçınkaya, ‘Hedef, Balıkesir’de Dünya Triatlon Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak’

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Avlu Balıkesir Triatlonu ile Türkiye’nin ilk kez Triatlon Avrupa Şampiyonluğu’na ev sahipliği yaptığını söyledi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Görevlisi Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, 4. kez Avlu Balıkesir Triatlonunun 4- 6 Ağustos tarihleri arasında başarıyla tamamlandığını söyledi. 32 ülkeden 750 sporcunun katılıyla ‘Güç Seninle” sloganıyla Türkiye ilk kez Triatlon Avrupa Şampiyonluğu’nun Balıkesir Avlu’da yapıldığını anlatan Federasyon Başkanı Yalçınkaya, şimdiki hedeflerinin Balıkesir’de Dünya Triatlon Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak olduğunu söyledi.

Triatlon Avrupa Şampiyonası’nın, Balıkesir’e de ayrı bir hareketlilik kazandırdığını anlatan Türkiye Triatlon Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya, “32 Ülkeden gelen yüzlerce sporcu 8 farklı startta birbiriyle kıyasıya yarıştı. Yaklaşık 750 sporcunun katıldığı yarışmalar için Balıkesir’e iki binden fazla misafir geldi. Şuan Balıkesir’de otellerde boş yer yok. AVM’ler sporcularımız antrenörlerimizle dolu. Balıkesir ve Türkiye’nin de tanıtımına büyük destek oluyoruz. Balıkesir, Türkiye’nin ilk kez Triatlon Avrupa Şampiyonluğu’na ev sahipliği yaptı. Yarışmaların tamamı sorunsuz yapıldı. Balıkesir Avlu’daki bu parkur; Avrupa ve Dünya’da yok. Gören yabancılar inanılmaz etkilendi. Kompakt bir parkur. Böyle bir parkurun örneği yok. Bu organizasyonumuzla ve parkurumuzla ödülleri de hak ediyoruz. Türkiye Triatlon Federasyonu olarak şimdi hedefimiz Balıkesir’de Dünya Triatlon Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak. Bunun için gerekli görüşmeler ve girişimlere başlayacağız. Bu kusursuz organizasyondan emeği geçen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Herwig Grabner, Avrupa Federasyon Başkanı Renato Bertrandi ve federasyon ekibime, tüm belediye çalışanlarına ve kamu kurum kuruluşlara katkılarından ötürü teşekkür ederim.” dedi.